Kopierede/fra hoften

Jyllands-Postens lederartikel om Trump og Mueller-rapporten fornægter sig ikke: Jyllands-Posten klarer ikke lad være med at gå løs på Trump. Han er det største hadobjekt demokratierne har oplevet. Det er et sygdomstegn.

Efter en noenlunde edruelig gennemgang af Mueller-rapporten svigter det for lederskribenten. Det heder at

der er ifølge justitsminister Barr hverken tale om en frifindelse eller det modsatte.

Når det gælder det viktigste punkt: Russia collusion, er presidenten exoneratec, frifundet. Når det gælder obstruction of justice har Mueller overladt afgørelsen til justitsministeren. Alan Dershowitz sier det var fejt. En aktor skal konkludere.

Efter at have holdt inde, lader JP sit Trump-hat flomme frit:

Trumps trang til at flirte med autoritære og diktatoriske personager som Vladimir Putin, Xi Jinping og Kim Jong-un giver næring til konspirationsteorierne. Med sin kompromisløst konfrontatoriske stil og hæmningsløse brug af Twitter er Trump på ingen måde en forfulgt uskyldighed, og der er næppe grund til at forvente en mere ydmyg adfærd i resten af indeværende embedsperiode. Trump er og bliver Trump.

Trump er blevet en målestok på mediernes sundhedstilstand. Det står dårlig til. De er ikke i stand til at tænke klart om Trumps USA.

Afslutningen er latterlig: Russerne arbejdede så grundig med at påvirke valget at det ikke var nødvendig for Trump at ko-konspirere.

Hvad der er grund til at glæde sig over, er, at Robert Mueller har fundet rigelige beviser for, at Rusland udfoldede store bestræbelser, herunder også illegitime, for at påvirke udfaldet af præsidentvalget i 2016. Faktisk så store, at Trump-kampagnen ingen grund havde til at konspirere eller samarbejde med russerne, fordi Kreml i egen interesse udførte det beskidte arbejde og helt sikkert vil gøre det igen.

Med andre ord: Han er skyldig ligevel.

Hvor dum tror Jyllands-Posten at deres lesere er?

 

 

Mueller-rapporten vil næppe ændre den destruktive politiske kurs i USA

ANNONSE