Tavle

Søren Baastrup skriver på Facebook:

“Om to uger udkommer min nye bog, ‘En djævel i den lyse nat – hvem myrdede Stine Geisler?’.
77 (små) kapitler, der tilsammen udreder et af danmarkshistoriens største drabsmysterier.
True crime extravaganza. Se, hvor fin den er.”

Saxo skriver om bogen:

“Midt på dagen den 4. juni 1990 fandt kvindelig kok fra smørrebrødsværtshuset Teglkroen den 18-årige gymnasieelev Anne Stine Geisler død i en kælder i København. Pigen lå bagbundet – kvalt, med stiksår på halsen, klude i munden og flydende voks hældt over sig. Et drab begået midt i festkvarteret Pisserenden, midt under det årlige pinsekarneval – nogen måtte have set noget, nogen måtte vide noget. Drabsefterforskerne regnede med en hurtig opklaring. Men de tog fejl.

Efterforskningens første dage og uger afdækkede, at den smukke pige havde levet to liv. Som mønstereleven Stine, elsket og afholdt af familien og vennerne. Og som en del af det københavnske bohememiljø, blandt kunstnere og kendte mennesker. Hendes hemmelige dagbog afslørede for eksempel, at hun havde mindst én ældre elsker. Den retsmedicinske undersøgelse viste, at morderen havde ridset et tegn på Stine Geislers underarm, efter at døden var indtruffet. Og vidner kunne berette, at hun var blevet set med flere mistænkelige mænd i dagene op til drabet.

ANNONSE

Med adgang til en række personer tæt på sagen giver journalist Søren Baastrup den til dato mest detaljerede afdækning af nyere Danmarkshistories mest kendte – og mest myteomspundne – drabssager. Af efterforskningen og de mystiske spor og vidnerne. Og af den kreds af mistænkte, som blev rodet ind i den spektakulære sag. Søren Baastrup opsporer de hovedmistænkte for at få svar på spørgsmålet, der har plaget familie, venner og politi i snart tre årtier: Hvem dræbte Stine Geisler?”

Se også
Ekstraekstraekstraekstraekstraekstranummer (Kim Larsen spiller Rabalderstræde for profeten Muhammed, der stadig hader strengeinstrumenter)

ANNONSE