Nyt

Sverige: Reklame for Gävle med tørklædte Suzan, der er tilknyttet radikal terrorsympatiserende moské

Frit efter hukommelsen, så er det vel 12-14 år siden godhedsindustrien gik i rette med et lignende by-reklameskilt, fordi den viste en gennemsnitlig blond familie. Nu er det så en tørklædeklædt muslim tilknyttet en radikal islamistisk moské, og på flere måder kan man sige at transformationen foregår helt åbent.

En historie fra svenske Samhällsnytt – Gävles nya ‘affischflicka’ har kopplingar till radikal moské

“Samhällsnytt kan idag berätta mer om Suzan Hindi som i sociala medier döpts till Gävles nya ‘affischflicka’. Suzan har sedan många år tillbaka figurerat i Gävles islamistkretsar. År 2009 publicerade vänstertidningen Arbetarbladet ett reportage från radikala Gävle moské, även kallad al-Rashideen-moskén i vilket den då 32-åriga Suzan Hindi var den som tog emot journalisten och guidade denne runt i moskén. Gävle-moskén är känd för sin extremistiska imam Abu Raad som av Gefle Dagblad avslöjats vara den militanta islamismens ledare i Sverige. …

När Islamiska staten erövrade norra Irak år 2014 hyllade Suzans och Gävle-moskéns starke ledare Abu Raad terroristernas framfart och försökte även samla ihop pengar till terrorister. …

I ytterligare en artikel i Arbetarbladet berättar Suzan hur tacksamma man är över att rörelsen har fått ett bidrag från Qatar som möjliggjort köpet av lokalen i Gävle som till slut blev deras moské. Enligt Gefle Dagblad är det stiftelsen Sheik Eid Mohammam Al-Thani Charity Organisation i Qatar som köpte Metodistkyrkan på Södra Rådmansgatan i Gävle och grundade Al-Rashideen moské.

En av stiftelsens grundare är Abd al-Rahman bin Umayr al-Nuaymi. Han räknas som en av de mest betydande finansiärerna av Al Qaida. Enligt tidningen har han skänkt pengar till terroristorganisationen i mer än ett decennium.

ANNONSE