LEDER

Svensk politi har tidligere gået ud med at det er 50 områder i landet som anses for risikable for politiet og andre etater at operere i. Nu har Aftonbladet fået fatt i en internrapport der områdene beskrives. De er delt i tre kategorier: Totalt lovløse, risikable og utsatte områder.

De røde områdene, som det er fire av i Stockholm len, beskrives slik:

I polisens kartläggning växer en bild fram av dessa områden som i det närmaste laglösa land där brott sker öppet, nästan ingen vågar vittna om det de ser och där polisen ibland inte ens kan åka ut på larm.

 Ordet “lovløs” skal derfor forståes bogstavelig: Politiet kan ikke rykke ud på normal vis, de er off-limits for ordensmagten. Stort mer konkret kan ikke lovløsheten arte seg.

Første område: Hallunda/Norseborg har 14.080 innbyggere og 302 som er kendt av politiet. Det er et område hvor det alltid må være to politibiler hvis man skal ind. Den ene må passe på den andre. Vaktmestre må gå med hjelm for å beskytte seg mot at det kastes ting mot dem fra balkongene. Ut fra beskrivelsen høres det ut som politiet/ordensmakten har resignered.

Problem:

 Enligt polisens analys sker narkotikaförsäljning helt öppet i Norsborgs centrum och tillgången på droger är stor.

 Det förekommer även bedrägerier, utpressningar, grova rån, låneverksamhet och organiserade transportstölder.

 Det finns uppgifter till polisen om att äldre kriminella låter unga personer, så unga som 12–13 år, bära deras vapen.

 Bilbränder är ett stort problem. Under våren 2015 brann drygt 70 bilar och ett antal byggnader i norra Botkyrka.

 Hemtjänst, fastighetsföretag, Posten och kommunen har tvingats anpassa sin verksamhet. Vaktmästare har vid tillfällen, till exempel, fått bära hjälm då boende kastar saker från balkongerna.

 Det finns även tecken, enligt rapporten, på att det förekommit otillåten påverkan inom kommunalpolitiken, korrupta insiders inom Arbetsförmedlingen och bedrägerier mot Försäkringskassan.

 En grupp kriminella från Södertälje och Norsborg har enligt indikationer till polisen bildat något som kallas för Assyriska nationalistpartiet. Polisen har i nuläget inte så pass bra koll på gruppen att de vet om de är ett faktiskt parti, ett verktyg för rekrytering till konflikten i Irak och Syrien, eller ett kriminellt nätverk.

2. Område Husby

1208.00 indbyggere hvorav 345 med rulleblad. Her er forholdene minst like tøffe som i Hallunda/Norseborg. I tillegg har de problemer med islamisering. I Hallunda er det assyrere, som er kristne. I Husby er det muslimer.

ANNONSE

Beskrivelsen av hvordan svensk politi må ha forsterket glass i bilene, hvordan de omringes av maskerte, får det til å høres ut som israelske patruljer på Vestbredden.

Polisens arbetsmiljö: Här jobbar polisen med dubbelpatruller och bilar med förstärkta rutor då det är vanligt att det snabbt dyker upp maskerade grupper som kastar sten mot polisen. Det har också hänt att polis avstått att ingripa på grund av säkerhetsskäl och att vissa arbetslag undviker att patrullera i området.

Når man leser hvor overgitt disse områdene er, forstår man at islamister har fritt spill. Kriminalitet og islamisering fortsterker segregering og parallellsamfunn. Sverige risikerer å la disse områdene være utklekningsplasser for fiender som vil angripe samfundet. Den slutningen er nærliggende. Hvem tror at disse unge vil nøye seg med at kempe i Syrien? De viser sin fiendtlighet helt åpenlyst. Politiets problemer og kriminaliteten er derfor ikke et vanlig ordensproblem, det er i høy grad et sikkerhetsproblem.

 Narkotikaförsäljning sker öppet, enligt polisens rapport.

 Våldsbrotten i offentlig miljö ökar. Ett exempel, från i maj 2015, är då en en förbipasserande 7-årig pojke och en 56-årig man träffades av skott från ett mindre handeldvapen då kriminella gjorde upp på torget.

 Här finns även ett antal löst sammansatta multikriminella grupperingar som under lång tid ägnat sig åt grova narkotikabrott, grova rån, personrån, vapenbrott, häleri och stölder. De samarbetar med kriminella i hela Järva-området och Rissne/Hallonbergen och misstänks begå brott inte bara i övriga delar av landet utan även i de nordiska grannländerna.

 Muslimska kvinnor som inte bär huvudduk möts av intolerans inte bara enligt polisens rapport utan även enligt många kvinnor som den senaste tiden gett öppna vittnesmål i media.

 Generellt är det få unga och äldre kvinnor som rör sig kring Husby centrum på kvällstid.

 Polisen har information om att det finns lokaler där rekrytering till religiös våldsbejakande extremism sker och det finns även oro att budskap om sådant sprids under vissa ungdomsverksamheter.

3. Område:Ronna/Geneta/Lina

Innbyggere 14948, kriminelle: 374

Også her er mønsteret det samme: Kriminaliteten har tatt over, politiet må være forsiktig når de viser seg. I et lovstyrt samfunn er det omvendt.

 Brottsligheten i området påverkar hela Södertälje, enligt rapporten, men som värst är det just nu i Geneta, med problem med organiserad brottslighet. I huvudsak handlar det om narkotika- och vapenaffärer.

 Narkotikaförsäljning sker helt öppet och kokain har blivit allt vanligare. I takt med att de kriminella börjar hantera och använda dyrare narkotika tror polisen att det finns en risk att antalet våldsbrott bland de kriminella ökar.

 I polisens rapport framgår att kriminella äter på restauranger utan att betala, kör bilar och crossar i hög fart även på parkvägar och uppträder hotfullt mot boende och polis.

 Det finns tecken på att utpressningar och beskyddarverksamhet blir allt vanligare.

 Det ska även förekomma handel med insmugglad sprit och tobak, handel med stöldgods och illegal festverksamhet.

4. Område Rinkeby/Tensta.

Mange har hørt navnene. Nylig ble det kendt at et gymnas i Tensta skulle legges ned. Forholdene var kaotiske. Området har 35.000 innbyggere og av dem er hele 923 kriminelle. Det er mange, så mange at politiet unnlater at gribe ind. Hvis de gjør det kan det fort bli ubehagelig. Politiet har opplevd rene befrielsesaksjoner, for å befri pågrepne fra politiets varetekt.

Polisens arbetsmiljö: Här kan rena fritagningsförsök och fritagningar förekomma då polisen stoppat ett fordon för kontroll. Det går ofta snabbt, sedan har ett folkhav omringat polisbilarna, beskriver polisen i rapporten. Det förekommer även att dessa folksamlingar angriper polisen. Därför skickar polisen två patruller till vissa platser och man använder fordon med förstärkta rutor. Av taktiska skäl har det förekommit att polisen undvikit att ingripa om det är ett lågprioriterat ärende.

Det er underlig at Aftonbladet med sin “gillar olika”-kampanje publiserer en slik rapport. Den burde utløst noen alvorlige spørsmål til redaksjonens linje de siste tyve år. Hvor har avisen været? Hvilke konsekvenser får en slik rapport for asyltrafikken? Med så mange og store lovløse områder, er ikke asylstrømmen bare en måte å fylle dem opp på, slik at de vokser enda mer? Hvem kan innbilde seg noe annet?

Vi snakker om Norges og Danmarks naboland. Sverige ser ut til å ha kommet over i et “varv” hvor myndighetene har mistet kontrollen. Det “fasansfulle” er ikke noe Sverige har foran seg, men noe det lever ut. Just nu.

 

http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/article22190105.ab

ANNONSE

2 svar til “Sveriges lovløse områder”

 1. Glennie Sørensen siger:

  Tja, hvad skal man sige eller mene, sådanne områder er opstået i massevis, i alle de lande i Europa, hvor der bor Muslimer..
  Hovedparten af Muslimerne kan IKKE integreres i noget Demokratisk Vestlig samfund, og dem der siger at det er muligt, er enten dybt naive eller fulde af løgn….
  Bare hvis mig et Europæisk land, hvor Muslimerne som helhed er integreret, og deltager i både arbejdslivet og samfundet på lige fod med den oprindelige befolkning, kom nu, bare et land ?…. Nej vel, det kan du ikke, og vil heller aldrig komme til det, for det vil aldrig ske.
  Alle vores, førhen så dejlige og frie lande, bliver mere og mere Islamiserede, og før eller siden ( i Dette århundrede ) vil de have overtaget vores lande, og gjort dem umulige at bo i, for den oprindelige befolkning.
  Så må vi håbe, at de af os, der lever til den tid, når at flygte til Polen, Ungarn eller et af de andre Islam-frie øst Europæiske lande, inden Allahs muntre drenge, får skåret halsen over på os….
  Bare vi dog kunne rejse os som folk, og om nødvendigt, bruge fysisk magt, for at undgå ovenstående, men hvem skal gå forrest, jeg er pensionist, og er nok ikke lige typen på en leder, som nogen vil følge, man han eller hun må findes et sted derude..

 2. Henrik Petersen siger:

  Det er ikke kun muslimer der ikke kan integrereres. ” I Hallunda er det assyrere, som er kristne” Undertegnede er selv kristen men jeg mener ikke at bare fordi en eller anden neger eller person fra mellemøsten kalder sig kristen bare skal have lov at bosætte sig i den civiliserede verden. Problemet kan ikke isoleres til hvilken religion de tilhører, det er et spørgsmål kultur OG religion. Stemdansk.dk