Kunstbilde

Auguste Rodin (1840-1917)
Bronse, 25,5 cm høy, stjålet fra Ny Carlsberg Glyptotek i København den 16. juli 2015.

Heller ikke Danmark har vært forskånet for tyverier av kunstkatter. Man erindrer tyveriet i 1802 av Guldhornene, som ble funnet ved Gallehus i Slesvig i 1639 og 1734. Tyven ble pågrepet, men da hadde han allerede rukket å smelte om hornene. Kopier ble laget, men disse ble også stjålet i 2007. Imidlertid kom de raskt og uskadd tilbake, og finnes nå i Nationalmuseum i København.

Rodins portrettskulptur, modellert i 1863, støpt i bronse 1880, er visstnok et portrett av en løsarbeider kjent som Bibi, og finnes i mange eksemplarer. Den er dessuten hugget i marmor, men ikke av Rodin selv. Tyveriet den 16. juni 2015 var usedvanlig frekt, og ble dessverre ikke oppdaget før 12 dager senere. Det ble omtalt av blant annet Danmarks Radio, Politiken og TV2. Ut fra overvåkningskameraene kan det se ut som om gjerningspersonene var øst-européere. Skulpturen er hittil ikke kommet til rette, og har trolig havnet på det svarte kunstmarked.

ANNONSE

Læs også

Læs også