Kunstbilde

Foto: C. Eek

Ved åpningen av Sannerbroen over Akerselven i 1917 skal Kristianias daværede ordfører Carl Jeppesen (1858-1930) i følge Social-Demokraten ha sagt noe om at Akerselven fra at være en hæslig Rynke i Byens Ansigt maatte forvandles til et Smilebaand, mens han i Norske Intelligenssedler siteres: Akerselvens Smilebaand er blitt til en hæslig Rynke. Det er i alle fall ingen tvil om hva salig Carl Jeppesen mente

Akerselven – på lokalspråket Akersælva – er både besunget i Vilhelm Dybwads (1863-1950) Akerselva, du gamle og grå (1906), og tatt i forsvar i Oskar Braatens (1881-1939) novellesamling I godt selskap (1930), og nå, vel hundre år senere, er ikke Akerselven lenger en åpen, stinkende kloakk, men det smilebånd man drømte om, med gangveier nesten hele strekningen fra Maridalsvannet til utløpet i Bispevika.

Bildet er tatt i den øvre delen, ikke så langt nedenfor Maridalsvannet.

ANNONSE

Læs også

Læs også