Kunstbilde

Ukjent kunstner, maling på mur, Nydalen, Oslo (foto: Kaspar Hauser)

Om man tar seg en tur langs Akerelva – hvilket hermed er anbefalt – oppdager man stadig noe nytt.

Området der vi finner denne blåreven, var en gang Spigerverkets lagerplass for jernskrot, som ble brukt som råmateriale for mange av Spigerverkets produkter. Nå er det bebygget, og elveløpet er i en lang strekning gitt en ny profil, Men rester av gammel aktivitet, som denne muren, står fortsatt. Noen har frisket den opp med forskjellige dekorasjoner, som denne reven.

Akerselva er blitt en heslig rynke i byens ansikt, men burde være et smilebånd!

Det sa den danskfødte ordfører Carl Jeppesen (1858-1930) da Sannerbroen i Kristiania ble åpnet i 1917. Og man kan bare glede seg over at hans ønske nå langt på vei er oppfylt. Akerselven er ikke lenger en åpen kloakk som kunne luktes på lang avstand, og det er gjort gangveier langs nesten hele dens utstrekning, fra Maridalsvannet til Bispeviken.

ANNONSE

Læs også

Læs også