Nyt

Supermarkedskæden Føtex har shariavagter tilknyttet, der beskytter niqabklædte kunder i kædens butikker.

Ikke overraskende får det islamiske tiltag støtte fra den yderste venstrefløj i dansk politik. Lokalpolitikeren Yasser Ghanbari fra SF sender straks et like i en muslimsk Facebookgruppe, der hylder shariavagten fra Føtex.

Sagen om shariavagten begynder, da en mandlig Føtexkunde påpeger, at en kvindelig muslim er tildækket med den islamiske niqab. I Danmark er der et tildækningsforbud, der blandt andet forhindrer muslimer i at bære niqab og burka i det offentlige rum.

Den muslimske kvinde råber ‘racist’ efter den danske kunde. Kort efter ankommer en vagt med mellemøstligt udseende. Han retter sin vrede mod den danske kunde – ikke mod den muslimske kvinde, der overtræder den danske lovgivning. Det resulterer i, at den danske mand bliver eskorteret ud af Føtex af shariavagten.

ANNONSE

Det direkte angreb på danske værdier og lovgivning vækker selvfølgelig stor jubel blandt specielt muslimer på de sociale medier. Ikke mindst i Facebookgruppen ‘Muslimer til stemmeboksene’, hvor shariavagten lovprises og hyldes.

Det er her SF-politikeren Yasser Ghanbari sender et såkaldt ‘like’ og viser sin støtte til den aggressive shariavagt fra Føtex. Indvandrere fra muslimske lande støtter hinanden ubetinget.

Yasser Ghanbari er opstillet for SF på Vesterbro i København, hvor han også er bestyrelsesmedlem. Den afghanske indvandrer er kandidat til Københavns Borgerrepræsentation ved det kommende kommunalvalg.

Velfærdsmigranten Yasser Ghanbari er født i Afghanistan. Han lagde en lille landsby bag sig og rejste til Danmark i december 2000 inden terrorangrebet på World Trade Center samt den efterfølgende konflikt mellem amerikanerne og terrorbevægelsen Taliban. En del migranter tog – som Yasser Ghanbari – forskud på krigshandlingerne og flygtede til Danmark, inden krigen brød ud. Det kan man kalde timing.

Yasser Ghanbari kommer til Danmark som femårig, og han vokser op i den grufulde muslimske dominanskultur. Yasser Ghanbari og hans søskende bliver udsat for vold, og de får tæsk af forældrene gennem deres opvækst. Undervejs modtager Yasser Ghanbaris far sociale ydelser og er udenfor arbejdsmarkedet i 13 år.

SF’s Yasser Ghanbari fortæller, at det er normalt, at børn bliver slået og udsat for vold i muslimske miljøer.

“I islamiske lande er tilgangen til opdragelse af børn radikalt anderledes end i resten af den moderne verden. I islamiske lande opererer man med sharia-lovgivning, der fastsætter klare retningslinjer og hårde straffe for overtrædelser af disse,” fortæller Yasser Ghanbari i 2018.

Det er denne afghanske velfærdsmigrant, der bakker op om en udadreagerende shariavagt i Føtex, der beskytter niqabklædte kunder.

Allah er stor hos SF – og Føtex.

Se også Sharia i Føtex: Smider dansk kunde ud, der klager over kvinde i niqab

ANNONSE