Kommentar

Jaleh Tavakoli bemærker, hvor sent medierne reagerede på Louisa Vesterager Jespersen og Maren Uelands død. PET forsøgte på et tidspunkt at fjerne videoen fra nettet. Ville vi overhovedet have fået sandheden at vide om drabene, hvis de var lykkes? spøger Tavakoli.

Hun mærker myndighedernes og mediernes modvillighed mod at rapportere om grusomhederne. Myndigheder og medier vil helst forskåne danskerne, men i virkeligheden er det sig selv og islam de skåner.

Folk får ikke sandheden at vide og forstår ikke, hvad vi står overfor.

Jeg synes myndighedernes manglende oplysninger og mediernes manglende nysgerrighed i denne sag har været alarmerende. For hvad er vi for et samfund, hvis vi ikke kan stole på vores egne myndigheder og medier?

Men drabene har gjort et voldsomt indtryk. Når DR bruger formuleringen “fundet døde med tegn på vold” er det en grov fortegning. Det er simpelthen at skåne morderne.

Nogle medier nedtoner fortsat henrettelserne. DR skriver d. 21. december at kvinderne ”blev fundet døde med tegn på vold.”

Samme fortegnelse har norske medier gjort sig skyldig i.

Eksperternes løgne

Hans-Jørgen Bonnichsen er tidligere PET-chef. Det skulle man ikke tro. Han taler mod bedre vidende når han siger at drabene repræsenterer et skifte for IS. Bestialitet har hele tiden været IS varemærke. Det er intet nyt ved drabene. Det nye er at det var to blonde nordiske piger. Norden tabte noget af sin uskyld.

Det gjorde vi også på Drottninggatan i Stockholm.

Men det mest utrolige er at de der har haft til opgave at passe på os, er de der forsøger at genoprette uskylden.

Viser det sig, at drabene kan relateres til Islamisk Stat, er der tale om et skift i, hvordan islamiske terrorister udfører angreb, vurderer Hans Jørgen Bonnichsen.

»Det varsler et skift i modus operandi. Fra at sprænge en bombe eller køre en lastbil ind i et julemarked, hvor det gælder om at slå flest muligt ihjel på samme tid og helst på en sådan måde, at det vil blive tv-transmitteret direkte ind i stuerne verden over. Og så til en stenørken i et bjergområde, hvor man går efter uskyldigheden selv og direkte efter to personer, som på ingen måde har provokeret nogen som helst,« siger Hans Jørgen Bonnichsen.

Ifølge ham ville den fremgangsmåde indeholde en vis form for rationale, set med en terrorists briller.

»På den her måde rammer man jo direkte ind i hjertet hos os allesammen. Det er ekstremt nemt for os at identificere os med de kvinder,« siger han.

De samme toner kommer den norske terrorekspert Thomas Hegghammer med til NRK: Han får det til at angrebene er et udtryk for IS’ svaghed.

Hvorfor ønsker de, der er sat til at oplyse os, at forlede os? Det er et meget ubehageligt spørgsmål, hvis man tager i betragtning al den information vi nu besidder. Den er overvældende. Alligevel bagatelliserer de eller tilbageholder information.

ANNONSE

Tavakoli ser alvoren i det: Hun er ikke overbevist om at vi havde fået sandheden om bestialiteten at vide, hvis det ikke var for videoerne.

Mit ærinde er ikke at alle nødvendigvis skal se videoen, men kendskabet og adgangen til den har betydet at myndighederne, med forsinkelse, er blevet presset til at fortælle os hele sandheden, eller rettere bekræfte at videoen viser henrettelsen af en af kvinderne.

Det er ikke sikkert, at vi havde fået hele sandheden at vide uden videoerne som terroristerne selv har lavet, og uden turistens udtalelser til udenlandske medier.

Et gennemgående træk er at myndighederne, medierne og eksperterne ikke ønsker at befolkningen skal vide sandheden om islam. Men ved ikke at stole på borgerne, opnår de det stik modsatte.

Billeder af krig og terror er relevante for offentligheden, også alene fordi de dokumenterer virkeligheden. Den virkelighed, som vi desværre i alt for høj grad har svært ved at se i øjnene i de vestlige samfund.

Vi bliver nødt til at se virkeligheden i øjnene og tale om ondskaben. Roden til islamisk terror er muslimernes bogstavtro tilgang til Koranen og beretningerne om islams profet. Det betyder ikke at alle muslimer er jihadister, men i mainstream islam (de fleste og mest indflydelsesrige retninger) opfattes Koranen som guds ord.

Weekendavisen har talt med en fransk ekspert. Mændene siger, at drabene er hævn for tabet af Hajin i Syrien.

Weekendavisen har selv set videoen. Som terroreksperten forklarer:

 »I videoen, der angiveligt viser halsoverskæringen af den ene af de to kvinder, siger en af morderne: ’Dette er hævn for vores brødre i Hajin’.«

 Hajin er et område i det sydøstlige Syrien, som Islamisk Stat har kontrolleret siden 2014. Men for nylig blev det generobret af det syriske regime. I øjeblikket kontrollerer Islamisk Stat kun et meget lille område på grænsen mellem Syrien og Irak.

 »Det giver god mening, at mordet på de to skandinaviske kvinder er udført af medlemmer af Islamisk Stat for at hævne Hajins fald,« siger den franske terrorekspert.

Bombningen af et område i Syrien får altså IS-tilhængere til at dræbe to nordiske piger på fodtur i Atlasbjergene. Det lyder helt skørt i europæiske ører. Men det er virkeligheden.

Vi må forholde os til den, og “Hajin” findes også i Danmark og Norge.

 

 

 

ANNONSE