Nyt

Tre mistænkte er anholdt 

På DR hedder det at myndighederne ikke vil bekræfte ægtheden af den videoen der nu florerer på nettet.

Vi foretager de undersøgelser, vi kan her i Norge. Vi er særlig optaget af videoen. Vi samarbejder med dansk politi, og vi arbejder på at få sat gang i forskellige tiltag, som skal standse delingen af den og på at få den verificeret, siger kommunikationschef hos Kripos, Ida Nilssen, til det norske medie.

Som vi selv har skrevet er videoen med overvejende sandsynlighed ægte:

Henrettelsesvideo der spredes på nettet er med overvejende sandsynlighed ægte

Men selvom der ikke er bekræftelse fra offeciel side, siges det man alligevel vil forsøge at fjerne filmen.

Derudover forsøger politiet i Norge i samarbejde med dansk politi at få videoen fjernet fra diverse internetsider.

– Det er først og fremmest af hensyn til de pårørende, men det er også for at få kontrol over filmen, siger Ida Nilssen.

– Der florerer en forfærdelig video på de sociale medier, lød det tidligere i dag på et pressemøde fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V).

– Mine tanker og medfølelse går til de to unge kvinders familier. Hvad de skal gennemgå de her dage, kan jeg næsten ikke forestille mig, sagde han.

I går meddelte PET, at ’drabene muligvis kan relateres til terrororganisationen IS’.

Chefen for Norges efterretningstjeneste, PST, Benedicte Bjørnland, siger ifølge det norske nyhedsbureau NTB, at man ikke med sikkerhed kan sige, at det er Islamisk Stat, der står bag dobbeltdrabet.

DR – Danmark og Norge forsøger at stoppe spredningen af drabsvideo

Vi har som sagt set videoen og den er på utallige sites. At påstå myndigheder i Norge og Danmark vil forsøge at fjerne materiale fra lovlige sites virker bekymrende og særligt i betragtning af de omvendt ikke vil erkende videoerne er ægte og ren islamistisk henrettelse.

ANNONSE

Mest læst