Kopierede/fra hoften

De er få. De er bange. De modtager trusler. De fjerner symboler, der viser deres baggrund. Mange jøder overvejer, om Norge er et sikkert land. Ikke desto mindre tillader Norge åbenlys antisemitisme, mens Amundsen fra Fremskrittspartiet, efterforskes. Sikke et dri** land vi er blevet.

Dokument skrev tidligere i dag, at politiet vil undersøge Per-Willy Amundsen, for at se om Amundsen har brudt loven.

– Oslo politikreds har modtaget flere klager, efter Per Willy Amundsens opslag på sociale medier den 7. og 8. marts. Der er oprettet en straffesag, og politiet vil efterforske sagen for at se, om udtalelserne er strafbare efter straffelovens § 185, skriver politiinspektør Renate Myhre Medby i en pressemeddelelse.

– Amundsen har nu status som mistænkt, og vil blive indkaldt til afhøring, forklarer hun videre.

Vi tror ikke på, hvad vi læser, og vores tanker går til, hvad Oslo-politiet vælger IKKE at efterforske. Marius skriver i kommentarfeltet:

– Selvfølgelig har de ressourcerne til at “efterforske” Amundsen. Overfald, tyverier og lignende bliver derimod stort set afvist.

Tankerne går også til den åbenlyse antisemitisme, vi har set i Oslos og Norges gader de seneste måneder, hvor råb om Israels og jøders død og ødelæggelse, får lov til at fortsætte i ytringsfrihedens navn, og fysiske angreb på jøder afvises, eller fejes ind under gulvtæppet.

I slutningen af ​​november, gjorde NRK for en gangs skyld sit arbejde, og gennemførte en undersøgelse, som viser, at norske jøder er en minoritet, der føler sig meget sårbar, især efter 7. oktober. Statskanalens undersøgelse er opsummeret som følger:

ANNONSE

– De er få. De er bange. De modtager trusler. De fjerner symboler, der viser deres baggrund. Mange overvejer, om Norge er et sikkert land.

Ikke desto mindre konstaterede Oslo-politiet, at det var indenfor loven, da en gruppe rabiate pro-palæstinensere trampede og spyttede på et israelsk flag, hvor Davidsstjernen var blevet erstattet af et hagekors.

Mange af demonstranterne bar palæstinensiske flag, og vi ser i videoen, at de fleste af dem er muslimer, men nogle norske kvinder med lyst langt hår, og det obligatoriske palæstinensiske tørklæde om halsen, hygger sig, mens de deltager i jødehadet.

Utrop.no skrev derefter, at Ronen Bahar, formand for Det Mosaiske Trossamfund, udtalte til NRK , at det var åbenlyst, at sagen var ved at blive undersøgt. Politiadvokat og forsker Kai Spurkland er uenig.

– Det, der kan være strafbart, er hadefulde ytringer mod en beskyttet gruppe, såsom jøder. Staten Israel nyder på den anden side ikke en sådan beskyttelse. Det afgørende er, at man uden tvivl skal kunne slå fast, at dette kun kan forstås, som en hadefuld tale, rettet mod jøder som religiøs gruppe, og det er der ikke tilstrækkelige beviser for, siger Spurkland til Vårt Land.

Heller ikke politiet ønskede at undersøge, det israelske flag med et hagekors, hængende fra toppen af ​​en silo i Oslo.

– Grunden til dette er, at der ikke er tilstrækkelige beviser til at tolke dette symbol som en hadefuld tale rettet mod jøder, skrev politiet til NRK.

– Det er mere sandsynligt at tolke det som en udtalelse imod den politik, som Israel fører i Gaza nu, siger politiadvokat og forsker i politiret, Kai Spurkland.

Politiet sagde til Vårt Land, at det ikke er en strafbar handling i sig selv at vise et hagekors, kendt som et nazistisk symbol.

Vi forestiller os, hvad der ville være sket, hvis en gruppe jøder (eller hvide mænd) havde trampet og spyttet på et palæstinensisk flag med hagekors i centrum af Oslo. De havde fået samme behandling som Per-Willy Amundsen.

Vi husker også sagen fra 2019. NRK skrev dengang:

– Tre mænd dømt for ophængning af naziflag.

– Mændene har stærke forbindelser til det nazistiske miljø i Norge, og er nu blevet dømt for hadefulde ytringer. De overvejer at anke dommen.

Venstrefløjen bruger retsvæsenet til at ødelægge oppositionen. Samme taktik som mod Trump, skriver en af ​​vores læsere og tilføjer:

– Hvilket s**t land vi er blevet.

Det gør ondt at indrømme det, men hvilket s**t land, Norge er blevet.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden