Nyt

Illustrationsfoto

Onsdag har der igen været konflikt på Middelhavet hvor et fragtskib samlede migranter op.

Fragtskibet Just Fitz III var på vej til Tunesien da det ændrede retning efter en ikke nærmere defineret båd meddelte den var kommet i havsnød syd for den italienske ø Lampedusa. Migranterne befandt sig i maltesisk farvand. Malta tillod onsdag at migranterne kunne komme i land på netop Malta da Italien nægtede dem adgang.

Den tyske NGO Sea-Watch blandede sig i sagen da de fra skibet Mare Junio sendte pressemeddelser ud hvor de krævede Italien skulle tage imod migranterne og hvor de ville vide hvordan helbredssituationen var for migranterne. Mare Junio sejler efter oplysninger fra interesse- og NGO-organisationen på Middelhavet for at være “øjenvidne” for hvad de kalder umenneskelige forhold for migranter og “flygtninge” efter Italien har lukket havnene for migrantskibe.

Det fremgår ikke hvor migranterne stammer fra eller hvad der skal ske med dem når de kommer i land på Malta. Tidligere er migranter sendt videre til lande i EU.

ANNONSE

APA 17.10.2018 – Schiff mit 40 Migranten wartet vor Lampedusa auf Landung

APA – APA 17.10.2018 – 44 Migranten an Bord von Schiff: Malta genehmigt Landung

Times of Malta – Rescued migrants to be brought to Malta

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf