Nyt

I går skrev vi om gidseltagningen i Køln.

Gidseltagning i Køln – Politi udelukker ikke terrormotiv

I dag er der kommer nye oplysninger. Gidseltageren skulle have medbragt gasflasker der var præpareret med stålkugler og brandvæske.

Gidseltageren havde først hældt benzin ud på gulvet i en McDonalds restaurant i Kølns Hovedbanegård og herefter var det kommet til en eksplosion. Kunderne var flygtet, men en 14 årig pige fik svære brandskader. Politichef i Køln Klaus-Stephan Becker udtalte mandag ved en pressekonference, at det var rent held ikke flere var kommet til skade. Åbenbart var det gerningsmandens hensigt at skade så mange som muligt.

Efterfølgende var han flygtet til et apotek i banegården og havde taget et tilfældigt gidsel. Specialstyrker greb ind og uskadeligegjorde ham da han ville hælde benzin på det kvindelige gidsel. Efterfølgende blev det konstateret manden også var i besiddelse af gasflasker der var præpareret med stålkugler. Dertil var han i besiddelse af brændvæske. Om det var muligt at få det til at eksplodere er ikke konstateret.

Identiten af manden er  fastslået af papirer der blev fundet i nærheden af apoteket og viser han er 55 år og kom til Tyskland i 2015 og har asylstatus. Han har en søn og en bror der begge bor i Tyskland, mens hustruen ikke har fået indrejsetilladelse. Naboer til gerningsmanden siger han virkede ustabil og blev hidsig hvis man nævnte han lignede en terrorist. Til naboer og udlejere havde han fortalt han var politisk flygtning fra Syrien og havde siddet i fængsel i 20 år og været udsat for tortur. Det skulle have været en del konflikter med naboere ligesom han var kendt af politiet for mindre kriminalitet.

ANNONSE

Politiet havde mandag eftermiddag endnu ikke fundet et motiv og en gennemsøgning af gerningsmandens lejlighed viste islamiske skrifter på arabisk, men ingen der var islamistiske. I forbindelse med gidseltagningen påstod han var islamist og tilhørte Islamisk Stat.

Kølner – Kölner Stadt-Anzeiger – Geiselnahme in Köln Nachbarn: Mutmaßlicher Täter war „verbal aggressiv”

DPA Geiselnahme in Köln: Fahnder prüfen Terror-Hintergrund

Krone Zeitung (Østrig) – Köln-Terrorist wollte „immensen Schaden“ anrichten

Bild Zeitung – ALS DAS SEK DIE APOTHEKE STÜRMTE, HATTE ER DIE GEISEL SCHON ANGEZÜNDETGeiselnehmer präparierte  Gasflaschen mit Stahlkugeln!

ANNONSE