Kommentar

Joe Biden på Human Rights Campaign middag

En 18 år gammel afghaner dræber to jævnaldrende afghanere i en lejlighed i Trondhjem mandag aften. En fjerde er alvorlig skadet. De var alle uledsagede mindreårige. Politikerne og medierne får et chock. Men det går ikke længe, før de forsøger at normalisere situationen:

Drengene er “vore”, sagde den røde ordfører. Pludselig hedder det sig, at det offentlige har svigtet sit ansvar. Ikke et kritisk ord om de unge mænd.

Dagen efter er omtalen af de brutale drab væk fra NRKs morgensending. Sådan er det også i Pakistan, når en Bhutto dræbes. Blodet spules væk med det samme. Sporene fjernes.

Vi forstår hvorfor. Drabene er som et åbent sår i den multikulturalistiske facade. Det må lukkes så hurtigt som muligt. Man tror, man gør det ved fortielser og løgn.

Det, som skete i Trondhjem, er et slag i ansigtet på norsk-pakistanske Abid Raja, folketingsrepræsentant og Norges svar på Radikale Venstre.

Raja stod sidste uge i et NRK-studio og gav Sylvi Listhaug skylden for bandekriminaliteten i Oslo. Raja påstod, at Sylvis retorik kommer som et knytnæveslag ud af TV-skærmen. Sylvis retorik fortæller unge muslimer, at de ikke er ønskede, ikke hører til. En sådan påstand er så latterlig, at det kun er i NRK, den kan blive fremsat uden at blive mødt med hånlatter. Skulle Sylvis omtale af de enorme problemer, vi står overfor, have skabt dem? Er responsen årsagen til problemet? At sige noget så vrøvlet er den virkelige populisme i dagens debat. Det er mainstreammedier og politikere, som uhæmmet udspyr denne retorik.

-Vi har ikke den slags problemer i Norge, sagde Raja. Han gik vældig langt ud af tangenten. – Kriminaliteten er synkende.

Raja undlader aldrig at gå ind for mere indvandring. Han fremstiller det som win-win.

Hvis Norge havde haft tabloidaviser, som fulgte med tiden, så ville man have lavet en forside med billede af Raja og Trondhjem-drabene og spurgt: Win-win Raja?

Det ville have været brutalt, men sandheden er brutal: I stedet begynder ordfører i Trondheim, Rita Ottervik (Ap),  at snakke om, at vi ikke har taget os nok af de unge mænd.

ANNONSE

Den samme Ottervik har “fått igjennom et hastevedtak i formannskapet (Kunne visst ikke vente til bystyret) om at Trondheim skal ta imot ytterligere 33 asylsøkere, hvorav 18 mindreårige. (Adressa 12.09.)”.

Det skal nok blive godt.

Ikke på noget tidspunkt standser nogen ansvarlig op og spørger sig selv, hvad der sker. Ingenting om afghanernes kultur, ingenting om deres baggrund. Kun solskinshistorier: De var kække unge mænd og alt var i orden en halv time før det skete. Hvor naiv har man lov til at være?

Bægeret er fuldt

I Tyskland afskedigede Merkel lederen af det tyske PST, Hans-Georg Maassen, fordi at han vovede at sige, at historien om tyskernes jagt på indvandrere i Chemnitz var en myte, produceret af venstresiden og  begærligt grebet af Merkel. Han blev sparket opad til statssekretær i Indenrigsministeriet, men det var alligevel en degradering. Maassen var en af de første, som advarede Merkel om, at masseindvandringen – nogle siger af så mange som to millioner fra 2015 og frem til i dag – indebar store risici.

Merkel har aldrig vist nogen forståelse for tyskernes bekymring for fremtiden, men kalder alle protester mod hendes migrationspolitik for “hadefulde”. Således også demonstrationerne i Chemnitz.

“There is no excuse or justification for hate, for the use of violence by some, Nazi symbols, hostility against people who look different, who own a Jewish restaurant, attacks on police — and heated debates about whether it’s hate or a hunt don’t help,” Merkel said to applause.

Merkel stiller sig på “den anden side”, den som afviser, at folk har ret til at protestere mod forandringen af deres land til noget helt andet, med en anden befolkning, andre skikke og øgende kriminalitet.

Skyder budbringeren

Maassens afskedigelse vil gå over i historien som et af mange vandskel. Merkel har hele tiden haft anledning til at slå ind på en anden linje. Men gør det ikke. Der er delstatsvalg i Bayern næste måned. Der regerer søsterpartiet Den Kristelige Sociale Union, CSU, som traditionelt er mere konservativt end CDU.  Indenrigsminister Horst Seehofer er leder. Han havde stillet sig bag Maassen. Men SPD forlangte, at han gik af. Maassen havde gjort noget utilgiveligt: Han havde offentligt sagt, at forbundskansleren lyver: Der var ingen hetzagtig jagt i Chemnitz.

Men en sådan historie passer ind i Merkels fortælling. Det, som kan afbalancere indvandrernes kriminalitet er, at de indfødte viser sig hadefulde. Derfor er et par Sieg Heil i folkemængden altid nyttige for medier og for politikere.

Men alle, som har øjne i hovedet, så, at det i Chemnitz drejede sig om noget meget større. Merkel ville bare ikke se det. Hun ville parkere historien. Det er som at skyde budbringeren og håbe, at budskabet forsvinder.

Biden

Det er samme historie i USA. Tidligere vicepræsident Joseph Biden holdt tirsdag en tale, hvori han sagde, at samfundets bundfald, som er fuldt af had og fordomme, aldrig har haft støtte opad i systemet. Nu har de en støtte i manden i Det Hvide Hus, sagde Biden.

Biden sagde dette under den årlige middag for Human Rights Campaign:

Mr. Biden told an enthusiastic crowd of LGBTQ rights advocates that social conservatives at home and abroad who used religion or culture as a “license to discriminate” were committing a “crime” of prejudice.

“Despite losing in the courts and in the court of public opinion, these forces of intolerance remain determined to undermine and roll back the progress you all have made,” he argued. “This time they — not you — have an ally in the White House.

“They’re a small percentage of the American people, virulent people,” he continued. “Some of them the dregs of society. And instead of using the full might of the executive branch to secure justice, dignity [and] safety for all, the president uses the White House as a literal, literal bully pulpit, callously exerting his power over those who have little or none.”

Det er de samme toner, som Hillary Clinton kom med under valgkampen, hvor hun talte om, at halvparten af Trumps tilhængere var “deplorables”. Det, Biden ikke forklarer, er hvordan bundfaldet kan udgøre halvdelen af befolkningen.

Den mest beskidte af alle valgkampe

Biden nævnes som en mulig kandidat i 2020. Man kan tænke sig til, hvordan den valgkamp kommer til at blive uanset hvem, som stiller op for Demokraterne.

Det handler om delegitimering. Venstresiden anerkender ikke en side med andre værdier end deres egne.

Også Merkel og den norske statsminister hører hjemme på den side. Vi behøver ikke vente på Gahr Støre. Erna er på samme side.

Når de føler sig truet, tyr de til de mest nedrige argumenter og fremstiller legitime græsrodsstemmer som yderliggående. Der er intet forsøg på at differentiere.

Det er den front, som går gennem alle vestlige samfund, som har kastet los og satset alt på mangfoldighedseksperimentet.

Fronterne vil blive skarpere og mere uforsonlige. Det er vigtigt at bevare balancen. Vi står blot ved begyndelsen. Foran os ligger et helt ukendt terræn.

 

ANNONSE