Nyt

11 år gamle Ebba blev et af jihadisten Rakhmat Akilovs ofre på Drottninggatan i Stockholm i fjor. Hendes krop blev delt i to af lastbilen som terroristen Akilov brugte til at dræbe i islams navn.

Som om ikke det var nok at miste datteren, oplever familien også at hendes grav bliver vandaliseret hver eneste uge.

Det er en 59 år gammel indvandrer uden opholdstilladelse, som står bag gravskændingen. Han skulle have været udvist i 2014 ifølge Ebbas far, Stefan Åkerlund. Og han er allerede dømt for gravskænding en gang tidligere i 2015. Denne gang er han igen tiltalt, men hans sag kommer ikke op for retten før 8. marts til næste år.

Ebbas forældre vil sagsøge den svenske stat for drabet på datteren. Stefan Åkerlund siger at den svenske stat bærer ansvaret for det som skete. Blandt andet peger han på at Akilov skulle have været udvist før terroraktionen. Havde han været udvist kunne udåden være undgået, konstaterer han.

ANNONSE

Men nu har Ebbas far fået nok en sag at slås med. Den enøjede illegale indvandrer, som skænder Ebbas grav, gik til angreb og spyttede på ham. Da han ringede til politiet for hjælp, kom der ingen, skrev Stefan Åkerlund på Facebook på tirsdag.

Foto: Politiet 

Tack så j-vla mycket, P**tr, för att du spottade ner mina kläder ikväll!

Detta blir bara sjukare och sjukare. När jag besöker min älskade dotters grav ikväll är han där och är extremt hotfull. Han ser än mer skräckinjagande ut nu när ena ögat saknas. Med tanke på att han tidigare har dragit kniv mot kyrkovaktmästaren så misstänker jag att han är kapabel till vilka handlingar som helst.

Denna gång spottar han på mig, går i närkontakt och uppträder mer hotfullt än förra gången jag stötte på honom. I 15 minuter följer jag efter honom samtidigt som jag har polisen i telefonen.

– Men de kommer inte! Vilken överraskning…

Blir så trött på detta! Det tar aldrig slut. Skall han hålla på så här ända fram till rättegången i mars? Han döms till utvisning 2014 men hans advokat öveklagar till Hovrätten och han får stanna.

Absurt! Han döms igen 2015 för gravskändning. Blir han utvisad denna gång? Näää!

Det kan sluta med att jag råkar så pass illa ut att jag gör Ebba sällskap med tanke på hans psykiska sjukdom. Då först kanske polisen agerar.

Mitti

ANNONSE