Nyt

En meningsmåling yougov har gjort for B.T. viser, at 27 procent er helt eller delvis enig i, at troende muslimer ikke skal kunne blive danske statsborgere.

Nye Borgerliges Mette Thiessen fik på pukkelen, da hun sagde det samme. Nu viser det sig, at mere end hver fjerde dansker er enig med hende.

I alt svarer 16 procent af danskerne ‘helt enig’ i udsagnet ”man skal ikke kunne få dansk statsborgerskab, som troende religiøs muslim”, hvor 11 procent erklærer sig delvist enige. Sammenlagt altså 27 procent.

Resultatet kommer helt bagpå Jacob Torfing, PhD ved Institut for Samfundsvidenskab og Erhverv ved Roskilde Universitetscenter. Han tror folk vil ændre opfattelse, hvis de får forklaret at det strider mod grundloven.

»Derfor tror jeg, at det hænger lidt sammen med, at folk ikke helt har tænkt det igennem. Hvis nu I havde inkluderet i spørgsmålet, at det ville ophæve den grundlæggende tanke- og trosfrihed, som vi har i Danmark, så ville I nok få et rungende nej til jeres spørgsmål,« siger han.

Har Torfing en overdreven tro på sine egne overtalelsesevner eller tror han, at folk er uvidende? Falder det ham ikke ind, at folk er fuldt ud klar over, at det rent formelt bryder med grundloven. Men at de har indset, at fortsat muslimsk indvandring vil opløse ikke bare grundloven, men også selve Danmark.

45 procent mener, at man skal kunne miste sit statsborgerskab, hvis man begår noget kriminelt.

Næsten lige så mange – i alt 44 procent – mener at man også skal kunne udvises, hvis man overtræder straffeloven, selvom man har fået tildelt dansk statsborgerskab.

Resultaterne er sød musik i ørene på Pernille Vermund.

Hver fjerde dansker mener at religiøse muslimer skal afskæres fra statsborgerskab

ANNONSE

Mest læst

Knæfaldet