Kopierede/fra hoften

Danmark har et nytt parti, Stram Kurs, under ledelse av Rasmus Paludan som oppsøker ghettoene. Det går ikke ubemerket hen. Han treffer et palestinsk ektepar, der kona kaller Paludan gris og idiot. Mannen blir etterhvert mildere og inviterer Paludan på besøk.

Mette Thiesens udmelding er vigtig: Islam og demokrati er uforenlige, derfor kan mennesker, der tror 100 % på islam ikke blive danske statsborgere. Det er logisk og konsistent. Ingen politiker tør foreløbig handle derefter.

Troende muslimer kan ikke assimileres. Derfor skal de heller ikke have statsborgerskab, mener Thiesen. Hun skrev det på sin facebookvæg og står ved udtalelsen når Berlingskes Martin Borre spørger.

»Hvis du er troende, religiøs muslim og går ind for alle dele af Koranen, som de jo gør, er du ikke assimileret og tilpasset til vores frihedsværdier. Derfor er vores politik, at man ikke skal kunne få dansk statsborgerskab som troende, religiøs muslim. Statsborgerskab er en gave, man kun kan få, hvis man er assimileret i det danske samfund,« siger Mette Thiesen.

Borre stiller sig uforstående. Han forsøger at gøre Thiesen til at fremstå som urimelig og blank. I virkeligheden er det ham selv, der er ignorant.

Mette Thiesen, hvorfor mener du ikke, man kan være assimileret i det danske samfund, hvis man er troende muslim?

»Hvis man er troende, religiøs muslim, så går man ind for alle dele af Koranen. Hvis du går ind for alle dele af Koranen, går du også ind for sharia og kalifatet, og så køber du ikke ind på danske værdier.«

Det er sprogbrugen, der afslører Borre. “Masse muslimer”?

Men der er da masser af troende muslimer, der ikke går ind for sharia og kalifatet?

»Altså, hvis du er troende muslim, går du også ind for de her dele af Koranen med bl.a. sharia og et kalifat, og så skal du ikke have dansk statsborgerskab.«

Borre kan ikke holde styr på argumenterne. Han spørger, hvorfor politikerne skal definere om muslimer opfylder kravene til statsborgerskab, men selv véd han, at muslimer er lige så liberale i troen som kristne. Hvor har han det fra? Er han uvidende om meningsmålingerne?

ANNONSE

Hvad har du af belæg for, at troende, religiøse muslimer ikke køber ind på danske værdier?

»Jamen, hvis du er det, som man kalder troende muslim, køber du ind på alle dele af Koranen, og gør du det, er du ikke assimileret i Danmark.«

Jeg forstår stadig ikke helt, hvad du bygger på, at alle troende muslimer køber ind på alle dele af Koranen, herunder sharia og kalifatet?

»Hvis du er troende, religiøs muslim, køber du ind på alle dele af Koranen.«

Det kan jeg godt høre, du siger, men hvad bygger du den definition på?

»Det bygger jeg sådan set på, at troende, religiøse muslimer køber ind på det, det er Guds ord, de er nedskrevne. Og det er et problem, at de køber ind på det.«

Hvor ved du det fra?

»Jeg har sådan set læst Koranen,« siger Mette Thiesen.

Journalister går i panik, når der dukker politikere op, der tør at stille spørgsmål. De bliver tvunget til at tage stilling. Som det fremgår, er Berlingskes journalist islam-venlig. Han fører en argumentation, der giver muslimer dansk statsborgerskab. Det er Berlingeren, der har et problem.

Trods religionsfrihed i Danmark: Nye Borgerlige vil udelukke troende muslimer fra at blive danskere

 

ANNONSE