Nyt

 

Italiens indenrigsminister Matteo Salvini siger, at Frankrigs præsident Emmanuel Macron er 15 gange ondere end Ungarns statsminister Victor Orban.

Siden Italiens nye populistregering erklærede at landets havne er lukket for redningsskibe, som sejler under udenlandsk flag, er det blevet iskoldt mellem Macron og Salvini.

På en pressekonference mandag kritiserede Salvini journalisterne for at fremstille Ungarns statsminister som «samfundsfjende nummer ét». Han understregede, at mens Ungarn har nægtet at tage imod 300 migranter fra Grækenland og Italien, har Frankrig nægtet at tage imod 9.000.

– Så hvis Orban er ond er Macron 15 gange ondere, sagde Salvini, som leder det stærkt indvandringskritiske parti Liga Nord. Det er usikkert hvordan den italienske minister er kommet frem til dette tal, eftersom 15 gange 300 ikke er 9.000.

Forrige uge sagde Macron, uden at nævne navne, at Europa trues af en spedalskheds-lignende højrebølge. Dagen efter svarede Salvini, at den franske præsident drak for meget champagne og opfordrede ham til at tage imod alle de migranter, som Italien afviser.

ANNONSE

 

ANNONSE