Nyt

Macron med den nye spanske statsminister Pedero Sanchez.

Et lille, men utvetydigt flertal på 54 procent af franskmændene modsætter sig den socialliberale præsident Macrons politiske linje om at hente et udefineret antal illegale migranter, afvist ved Italiens kyst i tråd med landets love. Det fremgår af en undersøgelse udført af det anerkendte Ifop på opdrag af Atlantico.

Helt uvirksom er muligvis præsident Macrons retoriske linje ikke. Flertallet på 54 procent – en andel registreret ved undersøgelser via nettet mellem 14. og 16. august – er nemlig faldet 4 procentpoint, sammenlignet med en undersøgelse udført tidligere i juni, altså fire procentpoint op i Macrons favør efter to måneder.

Blandt de adspurgte i undersøgelsen med partipolitiske referencer var 67 procent af de, som opgav at støtte Macrons regeringsparti, LREM positive overfor modtagelse af bådmigranter. Samme tal for de politisk konservative og tilhængere av Les Républicains var tallet 28. Og for Le Pens parti, Rassemblement national (tidligere Front national) var tallet 8.

ANNONSE

Document anbefaler: – Det er ikke politikkens opgave at skabe en moralsk orden

 

ANNONSE