Nyt

Masseindvandring og svækket sikkerhed hænger tæt sammen, mener et flertal af franskmændene. Det fremgår af Remix News.

Langt de fleste franskmænd, herunder mange på venstrefløjen, mener nu, at den voksende følelse af usikkerhed i landet og masseindvandringen hænger tæt sammen.

Ifølge en meningsmåling foretaget af CSA for CNews, Europe 1 og JDD ser 68 procent af de adspurgte en sammenhæng mellem indvandring og den stigende kriminalitet.

Lidt overraskende viser undersøgelsen, at flere kvinder end mænd mener, at Frankrigs åbne indvandringspolitik har ført til en større følelse af usikkerhed i hele landet. Remix News rapporterer, at 70 procent af kvinderne er enige i udsagnet, sammenlignet med 67 procent af mændene.

76 procent af dem, der er 50 år eller derover, erkender, at masseindvandring har en negativ effekt på landet, selv om et flertal i alle aldersgrupper er enige i dette synspunkt.

Forbindelsen er bredt anerkendt blandt højreorienterede vælgere. 94 procent af de franske Republikanere og 93 procent af dem, der støtter Rassemblement National, anerkender en sådan forbindelse. Men et betydeligt mindretal af dem, der støtter pro-immigrationspartier på venstrefløjen, deler også denne bekymring.

ANNONSE

43 % af Socialistpartiets tilhængere, 38 % af La France Insoumises vælgere og 34 % af De Grønnes tilhængere deler den opfattelse, at høj indvandring destabiliserer Frankrigs sikkerhed.

Vælgerne fra præsident Emmanuel Macrons regeringsparti Renaissance er også enige i, at der er en sådan forbindelse, med 68 procent af hans tilhængere.

Immigration er et vigtigt emne i Frankrig forud for valget til Europa-Parlamentet. Højreorienterede politikere som Marine Le Pen, Jordan Bardella og Éric Zemmour fører kampagne om dette emne.

Le Pen og Bardellas parti, Rassemblement National, forventes at dominere det franske EU-valg.

Deres succes har ført til et taktisk skift fra andre partier, herunder centrum-højre-Republikanerne.

Da han for nylig blev spurgt om sammenhængen mellem masseindvandring og national usikkerhed, svarede den tidligere franske præsident Nicolas Sarkozy: »Hvem kan seriøst sige, at der ikke er nogen? Det betyder selvfølgelig ikke, at en udlænding er kriminel. Men forbindelsen er selvfølgelig indlysende.« »Antallet af udlændinge i vores fængsler, og deres andel af den samlede kriminalitet er tydelig. At benægte det er intet andet end endnu en benægtelse af virkeligheden,« tilføjede han.

I august sidste år sagde præsident Macron, at landet var nødt til at »reducere indvandringen betydeligt, især den ulovlige indvandring«, og advarede om, at det nuværende antal ankomster ikke var »bæredygtigt«.

Det skete, efter at indenrigsminister Gérald Darmanin et år tidligere havde afsløret, at halvdelen af de kriminelle handlinger i Frankrigs største byer blev begået af udlændinge.

En meningsmåling foretaget i december sidste år viste, at franskmændene stadig var desillusionerede over regeringens åbne indvandringspolitik. 80 procent af de adspurgte støttede et indvandringsstop, og næsten to tredjedele støttede en folkeafstemning om spørgsmålet.

Men indvandringen fortsætter, både til Frankrig og til andre europæiske lande.

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!

ANNONSE