Nyt

To nylige meningsmålinger i Tyskland viser et dødvande mellem Alternative für Deutschland (AfD) og det socialdemokratiske parti SPD om, hvem der er det næststørste parti i landet.

En meningsmåling fra Infratest-Dimap offentliggjort af Deutsche Welle tirsdag viser, at både AfD og SPD, det største parti i Tysklands regeringskoalition, i øjeblikket har 19 procents opbakning. For AfD er det den største valgdeltagelse nogensinde.

Grafik: Deutsche Welle.

Samme magtbalance mellem AfD og SPD viser en meningsmåling fra Insa udgivet af Bild am Sonntag: Også dér opnår begge partier opbakning fra 19 procent af de adspurgte.

AfD har haft en opadgående tendens det seneste år, hvor støtten er steget med ca. ti procentpoint:

Grafik: Die Zeit.

Støtten til AfD viser store geografiske variationer. Partiet har længe været det største i de regioner, der udgør det tidligere Østtyskland.

Fremgangen for AfD tolkes af flere iagttagere som et tegn på, at en usædvanlig svag tysk regering forsøger at gennemføre flere upopulære tiltag, ikke mindst i klima- og energipolitikken.

Men partiets opbakning afhænger også af en konsekvent linje i udlændingepolitikken. Dette bekræftes af målingen udført af Infratest-Dimap:

Grafikk: Deutsche Welle.

Ingen større norske medier har rapporteret om AfD’s seneste fremgang i meningsmålingerne i Tyskland.

 

 

ANNONSE