Nyt

Marine Le Pen og Emmanuel Macron før en Tv-debat under den franske præsidentvalgkamp den  3. maj 2017. Foto: Eric Feferberg / Reuters / Scanpix.[/caption]

Marine Le Pens parti Rassemblement National (RN) har for første gang overhalet præsident Emmanuel Macrons parti «La République En Marche!» (LREM) i en meningsmåling før EU-valgene, som skal finde sted i maj 2019, meddeler Radio France Internationale (RFI).

An Ifop poll published on Sunday showed the centrist Republic on the Move (LREM) with 19 percent of voting intentions compared to 20 percent at the end of August, while far-right leader Marine Le Pen’s RN – formerly the National Front – rose to 21 percent from 17 percent previously.

For Macrons parti er dette derimod et fald på syv procentpoint sammenlignet med en tilsvarende meningsmåling fra Ifop i maj. Tendensen er altså modsat for de to største af partierne: Fremgang for Le Pen og tilbagegang for Macron.

ANNONSE

Det republikanske Parti (LR) er tredje størst med 13 procent, mens det venstrepopulistiske parti La France Insoumise (LFI) er fjerde størst med 11 procent.

Den EU-skeptiske blok vokser også set under et:

Together with the seven percent score of sovereignist Nicolas Dupont-Aignan and one percent each for “Frexit” parties led by former Le Pen associate Florian Philippot and Francois Asselineau, far-right parties won a combined 30 percent of voting intentions, up from 25 percent end August.

EU-valgene i maj tegner til at blive den næste store politiske styrkeprøve mellem globalisterne i Europas traditionelt dominerende politiske partier og de nationalpopulistiske udfordrere som vokser frem i mange lande.

ANNONSE