Nyt

BT bringer en historie fra Radio24/Syv, om at migrantorganisationen “Venligboerne” har betalt for “familiesammenføring” for 138 udlændinge. De skulle have samlet 400.000 kr. sammen så 31 “flygtningebørn” kunne blive “sammenført” med deres familie – i Danmark.

Men påstanden i overskriften er falsk. Det er kun transporten “Venligboerne” betaler for. Resten af opholdet og mere til skal skatteyderne betale. Det er ikke noget “Venligboerne” betaler for.

Er det så noget BT og Radio24/Syv forholder sig kritisk til?

Nej, tværtimod. De giver plads til både “Venligboerne”, Dansk Flygtningehjælp” og “Refugees Welcome” kan beklage sig sammen med Sofie Carsten Nielsen der mener det er skatteyderne der skal betale det hele.

»Det er børn, der er kommet til Danmark alene, og som måske har været udsat for ting på rejsen og har ventet årevis på at se deres forældre igen. Det her betyder, at de har svært ved at integrere sig på grund af usikkerheden over, at deres forældre lever i en krigszone. Vi har en forpligtigelse til at føre familier sammen, og de her børn har ingen chance i verden for at komme til at betale for de her rejser,«

siger Sofie Carsten Nielsen.

Kun en repræsentant fra regeringen får mulighed for at afvise kravet.

»Jeg har ingen planer om at ændre på, at man selv skal betale for at få sin familie til Danmark. Hvis man er kommet til Danmark og har fået ret til at opholde sig her, og man efterfølgende gerne vil have sin familie hertil, så må man selv sørge for at betale for den udgift, der er forbundet med det. For mig handler det sådan set ikke om penge – det handler om rimelighed. Hvis jeg selv stod i den situation, ville jeg også synes, at det var fuldstændig på sin plads, at jeg selv skulle betale for min families rejse,«

siger udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V).

138 udlændinge familiesammenført på Venligboernes regning

ANNONSE