Nyt

 

Østrigs statsminister Sebastian Kurz siger til avisen Die Welt, at EU’s grænsebureau Frontex burde forsøge at få tilladelse til at placere grænsevagter i lande som Tunesien og Libyen for at forhindre migration til Europa. Grænsevagterne skal umiddelbart sende illegale migranter tilbage til hjemlandet eller eventuelt til et transitland, siger Kurz.

EU har planer om at øge antallet af grænsevagter i Frontex til 10.000 inden 2027. Kurz siger at denne stigning må ske hurtigere end oprindeligt planlagt.

– Det nye politiske mandat ville give Frontex mulighed for at være til stede i lande udenfor EU, hvor myndighederne har givet samtykke. Målet er at stoppe menneskesmuglere og hindre smuglerbåde i at sætte ud på den farlige rejse over Middelhavet, siger Kurz.

Ifølge den østrigske statsminister, som repræsenterer det konservative Folkepartiet (ÖVP), bør Frontex kunne «stoppe ulovlige migranter ved eksterne grænser, følge dem op og ideelt set sende dem tilbage til det land, de kommer fra eller til et transitland». (©NTB)

Kurz fortæller også til Die Welt, at han er bekymret over dagens indbyrdes kampe i Europa. Han har ingen tro på at EU-kvoter, som skal distribuere migranter rundt om i Europa, er realistisk. Han udtalte: «I EU er der altid nogen som føler sig moralsk hævet over andre og som mener at de skal belæres. Jeg er stærkt bekymret over dette.»

DW

 

ANNONSE