Nyt

Sagen om de 177 strandede migranterne på skibet “Diciotti” som egentligt er et kystvagtskib, men nu også fungerer som en migrantransport fortsætter endnu på et nyt døgn.

Sidst skrev vi om sagen her:

De 177 migranter på kystvagtskibet Diciotti er endnu på skibet – må ikke komme i havn

Tirsdag aften er der endnu ikke kommet en løsning. Italiens indenrigsminister Matteo Salvini vil ikke lade migranterne komme i land i Italien, da han ikke mener de er Italiens ansvar. Faktisk blev migranterne samlet op i farvandet ved Malta. De maltesiske myndigheder oplyser hertil, at migranterne afviste at blive samlet op, da de ville til Lampedusa som en er italiensk ø.

EU kommissionen håber omvendt på “en hurtig løsning” og har af “humanitære grunde” opfordret EU-medlemmerne til at finde denne “løsning”.

Mandag gav trafikminister Danilo Toninelli af tekniske grunde skibet adgang til havnen i Catania. Endvidere sagde han tirsdag aften i et tv-interview, at:

“Som migranterne venter også den italienske regering på en positiv løsning”.

“Europa må handle og bevise, at det virkelig er en union af lande og ikke enkelte interesser”

Tonelli kommer fra Femstjernebevægelsen, modsat Salvini der kommer fra Lega.

Et østrigsk konservativt medlem af Europapalamentet, Othmar Karas viser i øvrigt opposition til sin egen forbundskansler Sebastian Kurz fra samme parti, ÖVP, der vil have stop for migrantbåde til havne i Europa.

“I hvilken verden lever vi egentligt når skibe ikke kan anløbe havne fordi man ikke ved hvor menneskerne skal ansøge om asyl. Temaet er meget komplekst” siger han til programmet Puls 4.

Dette fremgår af en artikel i den østrigske og velinformerede avis Kleine Zeitung, som dog også har bias og kalder migranterne for “flygtninge”.

Kleine Zeitung (Østrig) – EU-Kommission ruft zu Lösung für Flüchtlingsschiff auf

ANNONSE