Nyt

Daniel Riazat. Foto: Vänsterpartiet

Daniel Riazat, som sidder i Rigsdagen for Vänsterpartiet, skriver på Twitter at det ikke skulle undre ham om «extremhögern var inblandad» i bilbrandene i Vest-Sverige.

«Nattens hændelser med maskerede mænd, som brændte et stort antal biler af, med bare 1 måned til valget, var velorganiseret. Skulle ikke undre mig om det extreme højre er indblandet på en eller anden måde», tvitrede Riazat tirsdag morgen.


Den 27-årige, som også er Vänsterpartiets uddannelsespolitiske ordfører, får hård medfart for sit indlæg fra mange andre på Twitter.

Til Expressen siger Daniel Riazat, at der er noget som ikke stemmer ved bilbrandene.

– Det jag har tyckt är att det ser väldigt märkligt ut när det sker något sånt här på flera orter samtidigt, på exakt samma sätt. Det är någonting som inte ser ut att stämma. Sen är det upp till polisen att fastställa anledning, orsak och vilka som har gjort det här – för det som har hänt är fruktansvärt.

Det er ikke første gang biler brænder i Sverige, indvender Expressens journalist, og spekulerer på hvad det er, som gør at Riazat tror det kan være højreekstreme som er indblandet i dette tilfælde:

ANNONSE

– Jeg har sagt, at det ikke skulle undre mig. Det synes jeg står tydeligt i min tweet. Det er det du må gå ud fra.

V-toppen får kritik af Moderaternas partileder Ulf Kristersson, som siger at man ikke skal spekulere i bilbrandene, men lade retsvæsenet tage sig af skyldspørgsmålet.

 

ANNONSE