Nyt

 

De dårlige nyheder står i kø for Sveriges statsminister Stefan Löfven. Socialdemokraterna (S) får 23,6 procent i den sidste måling fra Expressen/Demoskop – den tredje dårligste notering nogensinde.

Resultatet er til og med dårligere end samtlige målinger under Håkan Juholts tid som partileder, en periode som regnes som en katastrofe for partiet.

Situationen er kritisk for sossarna:

– Med så kort tid til valget og med Löfven, som ikke er en særskilt skarp debattør, er det her en nervøs situation for Socialdemokraterna, siger Demoskops analysechef Peter Santesson.

Og Alliansen (den borgerlige blok, minus SD) er nu større end de rødgrønne, men det står lige mellem de to blokke. Også Sverigedemokraterna går noget tilbage.

Socialdemokraterna går tilbage 2,3 procentpoint fra forrige Demoskop-måling.

Kun to gange før har partiet ligget lavere end 23,6 procent: i juni i år og februar 2016.

Stefan Löfvens indsats i Expressen og Dagens industris partilederdebat tirsdag blev af de fleste vurderet som dårlig. – Trenden for S ser rigtig dårlig ud, siger Santesson.

På tio månader har S backat med 6,5 procentenheter i Demoskops mätningar.

Socialdemokraterna lækker i begge ender, siger Peter Santesson.

– Å ena sidan försöka hantera SD-förlusterna genom att markera att det är hårda bandage som gäller kring migration och brottslighet men samtidigt inte tappa de väljare som inte gillar de tuffare tongångarna. Risken är att man tappar i ena änden utan att lyckas vinna något i den andra. Och det ser ut att vara vad som händer för S nu.

Demoskop august 2018 (ændring sammenlignet med juli-målingen)

V: 8,8 % (-0,3)

S: 23,6 % (-2,3)

MP: 6,5 % (+2,3)

C: 11,1 % (+1,3)

L: 4,8 % (+0,5)

KD: 3,6 % (+1,1)

M: 19,7 % (-0,2)

SD: 19,6 % (-1,4)

FI: 1,0 % (-0,9)

Övriga: 1,1 % (-0,2)

De rödgröna: 39,0 % (-0,2)

Alliansen: 39,2 % (+2,7)

 

ANNONSE