Nyt

I en meningsmåling som Sentio har udført for Nyheter Idag i februar, får Sverigedemokraterna (SD) en rekordstor tilslutning på hele 26,9 procent – hele 4,7 procentpoints højere end ved en tilsvarende måling i januar.

Målinger som er udført samtidig af andre aktører, bekræfter tendensen for SD.

Socialdemokraterna er næststørst i målingen med 23,2 procent. Moderaterna er tredjestørst med en for partiet meget lav tilslutning på 16,7 procent – en bundrekord i Sentios hidtidige målinger.

For det traditionelle borgerlige partis vedkommende kan det se ud som om, tilnærmelsen til SD har fået vælgerne til at tænke over forskellen på originalen og kopien:

Efter Moderaternas utspel om att öppna dörren för samtal med Sverigedemokraterna finns det en tydlig vinnare och en tydlig förlorare.

SDs partisekretær Richard Jomshof mener det handler om troværdighed:

– Man har försökt ge sig in på vår planhalva och det har man gjort. Initialt har det varit till deras fördel, det tror jag. Att man tillfälligt tog tillbaka en del väljare från oss. Men, jag är helt övertygad om att när tiden går, att man som väljare synar deras kort och inser att det kanske är en bluff eller man inte tycker de är trovärdiga.

Der er halvandet år til næste rigsdagsvalg i Sverige. Hvis SD beholder vinden i ryggen, bliver det en slags massakre for de andre partier, og selv status quo bliver et klart nederlag og en dom over de andre partiers overenskomst om at sætte SD ud af det politiske spil.

NTB/TV 2 peger også på Trump-effekten:

SD har også taget fart i kølvandet på, at Trump foran hele verden pegede på Sverige som et eksempel på, hvad der kan ske ved omfattende indvandring.

Selv om udtalelsen blev latterliggjort på grund af Trumps dårlige brug af fakta, har SD brugt det til sin fordel og angriber kritikerne og kalder det «bagatelliseringen fra establishmentet».

I et indlæg skriver SD-lederen Jimmie Åkesson og partiets parlamentariske leder Mattias Karlsson at «Trump har rett».

SD skader Sverige bevidst, sier justitsminister Morgan Johansson.

Men hvem har egentlig skadet Sverige mest?

 

Nyheter IdagTV 2

ANNONSE

Ét svar til “Sverigedemokraterne øger forspringet”

  1. KnudMadsen siger:

    Desværre skal SD have 51% af stemmerne for at kunne gøre noget. De øvrige slyngler står jo sammen om at holde SD ude, koste hvad det vil. Men OK, de er godt på vej.

Mest læst

Knæfaldet