Nyt

 

Mindre end et halvt år før valget går det op ad bakke for de svenske socialdemokrater. Ikke siden december 2016 har tilslutningen til Löfven & co. været så lav som nu.

Demoskops aprilmåling viser også et dårligt resultat for Liberalerna (tidl. Folkepartiet), som får sin dårligste tilslutning i 16 år og hutler sig lige præcist over spærregrænsen.

Målingen er gjort for Expressen, som er mest optaget af at de to «blokke» er næsten lige store: «De Rødgrønne, som taber noget fra foregående måned, er stadig størst og får en samlet opbakning på 39,8 procent i opinionsundersøgelsen. Alliancen, som vokser noget, ligger tæt efter på 39 procent i opbakning». Sverigedemokraterna er ikke med i dette regnestykke.

Målingen er uanset hvad et hårdt slag for Stefan Löfven. Tilslutningen på 25,9 procent ligger betydeligt under valgresultatet i 2014; 31 procent – som var et dårligt valg for ”sosserne”.

ANNONSE

– I løbet af måneden har Löfven både kunnet besøge præsident Trump i USA og påpege at Alliancen i deres seneste regeringsperiode ikke var tilstrækkeligt stramme i sin migrationspolitik. Intet af dette ser ud til at have gavnet S opinionsmæssigt, siger Demoskops vd. Anders Lindholm.

Men det går også dårligt for et af alliance-partierne på borgerlig side:

Liberalerna har i denne måling sin laveste opbakning i en Demoskopundersøgelse siden 2002 og lander lige præcist på fireprocentspærregrænsen. Dermed risikerer alliancen at to af deres fire partier end ikke kommer ind i Rigsdagen, eftersom Kristdemokraterna ligger under spærregrænsen også i denne måling.

Størst fremgang i målingen har Centerpartiet, som stiger 1,6 procentpoint. Partiet ligger nu 3,4 procentpoint over valgresultatet i 2014.

 

ANNONSE