Nyt

Kristdemokraternas leder Ebba Busch Thor er akkurat sådan en partileder skal være for at vinde frem: Ung, dynamisk, tiltalende og veltalende. Hun besidder den rette blanding af uskyld og pågåenhed. Hun overskygger Moderat-lederen Ulf Kristersson. Foto: Ints Kalnins/Reuters/Scanpix

Den fremadstormende leder for Kristdemokraterna, Ebba Busch Thor, har ingen betænkeligheder ved at danne regering med Moderaterna og have SD som støtteparti.

– Jag står för vår politik och våra värderingar i alla lägen, oavsett vem som röstar för. Och då har jag varit beredd att tillträda i regeringsställning även om det kräver stöd från Sverigedemokraterna, slog hon fast för TT och fortsatte:

– Vår linje är att alliansen bör bilda regering om det finns stöd i riksdagen.

Hon fick senare frågan av Expressen:

Specifikt SD – ser du något problem med att ta stöd från dem för att få igenom en alliansregering?

– Att de röstar för våran politik eller som i fallet i går att de röstar för våran talman och att det blir den talman som vi menar är bäst eller den politik som vi menar är bäst – jag förstår faktiskt inte hur det kan vara ett problem.

Dette er en helt anden indstilling end den Liberalerna og Centern har. Jan Björklund sagde, det var udelukket med støtte fra SD og Annie Lööf ønsker en regering på tværs af blokkene, dvs. hvor sossarna indgår i regeringsgrundlaget.

Dermed er der sket flere dramatiske ting på to dage: Löfven fik flertallet mod sig da Alliansen og SD stemte mod ham. Men ikke så snart det resultat var hjemme og Moderaterna havde fået sin talman, før uenigheden på en borgerlige side nu ligger åbent for dagen.

ANNONSE

Ebba Busch Thor signaliserede også under valgkampen, at hun tænker i resultater ikke i politisk korrekthed. Hun får støtte fra rundt regnet en tredjedel af Moderaternas Rigsdagsgruppe. Dermed sætter hun en helt ny kurs for svensk politik: Integreringen af Sverigedemokratene.

Det vil være en revolutionering af svensk politik.

 

Alliansens kollaps – C och L anklagas för dubbelspel

 

 

 

ANNONSE