Nyt

Storbritanniens indenrigsminister Sajid Javid ankommer Downing Street 10 i Londonden 8. mai 2018. Foto: Hannah McKay / Reuters / Scanpix.

Hvad er grunden til at de dømte i gruppevoldtægtssager i Storbritannien i uforholdsmæssig grad er af pakistansk oprindelse? Det vil indenrigsminister Sajid Javid, som selv har pakistanske rødder, nu granske officielt, melder The Times.

De såkaldte grooming-sager i Storbritannien, som kendetegnes ved at grupper af voksne mænd udnytter unge, sårbare piger på det groveste seksuelt, har ramt tusindvis af piger i byer som Rotherham, Telford, Rochdale og andre steder. Men næsten alle myndigheder med indsigt i fænomenet så i mange år den anden vej af frygt for at blive stemplet som racister, netop fordi gerningsmændene som oftest var pakistanske.

Når ministeren nu ser ud til at ønske fuld afdækning uden at lægge skjul på forbrydernes oprindelse, sker det takket være en politisk kamp ført af parlamentsmedlemmet Sarah Champion. Hun repræsenterer Rotherham for Labour i Underhuset, og har stået i en storm af kritik for at have udtalt, at landet «har et problem med britisk-pakistanske mænd som voldtager og udnytter hvide piger», skriver London-avisen – som vel at mærke har givet sagen hovedoppslag

ANNONSE

Sarah Champion. Foto: Chris McAndrew / Wikimedia Commons.

Prisen hun betaler, begrænser sig ikke til kritik:

The Times revealed yesterday that Ms Champion was receiving increased security detail after her comments led to death threats and alleged moves by hard-left and Muslim opponents to force her from her Rotherham constituency.

A report by a Rotherham-based racial justice charity had accused her of “fanning the flames of racial hatred” and acting like a “neo-fascist murderer”.

Indenrigsministeren tager hende derimod i forsvar, noget som vanskeligt kan være omkostningsfrit for ham:

Mr Javid strongly defended her last night. “MPs should be able to do their job without being threatened or intimidated in any way. Sarah Champion has my full support,” he said.

Rotherham-repræsentanten har gjort et omfattende politisk arbejde i sagen:

Ms Champion leads a cross-party working group of MPs whose constituencies have been affected by the grooming and exploitation of vulnerable girls by organised offender networks. Its members represent towns including Rotherham, Rochdale, Oxford, Blackpool, Keighley, Telford, Bradford, Halifax, Huddersfield, Middlesbrough and Newcastle upon Tyne.

Arbejdsgruppens medlemmer blev slået af, hvor ens sagerne var landet rundt, og efterlyste mere granskning af adfærdsmønstrene i grooming-sagerne. Og det har den ansvarlige altså minister nu lovet.

 

ANNONSE