Nyt

 

Billedet: Grooming-bande fra Newcastle. Detaljer ved Telford-netværket tyder på at det har samme sammensætning.

Den engelske avis Daily Mirror kan efter 18 måneders undersøgelser afsløre det, som må være den værste sex- og «grooming»-skandale i England indtil nu. I byen Telford, beliggende ikke så langt fra grænsen mod Wales, har avisen afsløret at ca. 1.000 piger og børn ned til 11-års alderen og gennem næsten 40 år er blevet seksuelt udnyttet, solgt som sex-slaver og udsat for forskellige typer vold. Avisen hævder også, at tre drab kan knyttes til sex-skandalerne.

  • Dette foregår til trods for tidligere kendte skandaler som i f.eks. Rochdale og Rotherham. Avisens undersøgelser opsummeres på den her måde:
  • Socialarbejdere kendte til overgrebene allerede i 90´erne, men det tog politiet 10 år at rejse sigtelse.
  • Politiet betragtede de misbrugte børn som prostituerede, ikke som ofre. Det viser hidtil ikke offentliggjorte sagsakter.
  • Myndighederne undlod detaljer om overgrebsmænd fra asiatiske parallelsamfund pga. frygt for beskyldninger om racisme.
  • Politiet undlod at efterforske en bestemt sag fem gange, indtil et parlamentsmedlem skred ind.
  • Et af ofrene sagde, at politiet forsøgte at få hende til ikke at prøve på at finde ud af, hvorfor hendes overgrebsmænd ikke var blevet retsforfulgt. Angiveligt fordi de frygtede, at hun ville gå til pressen.

Omfanget af overgrebene, målt i varighed og pr. capita, frygtes at være det største som er afdækket i England hidtil. Rigtignok afdækkede man ca. 1.500 ofre i Rotherham mod «bare» 1.000 i Telford, men målt op mod hhv. 260.000 og 170.000 indbyggere stikker Telford af med en tragisk «sejr». Altså ikke uden grund kaldes Telford for «Britain’s child sex capital«.

Antallet af mennesker, som på en eller anden måde er berørt af et overgreb, er naturligvis mange gange højere. Pårørende, venner, kollegaer – for hvert offer kan man let regne sig frem til et tal, som stiller myndighedernes tavshed og manglende indgriben i den dybeste forlegenhed. Pigerne og børnene ofres på berøringsangstens alter. Document har skrevet om dette ved flere lejligheder tidligere, bl.a. her.

ANNONSE

Avisen gengiver et interview med et af ofrene:

En 14-årig pige, som blev ”groomet” og misbrugt efter at hendes mobilnummer var blevet solgt til pædofile, sagde: ”Jeg hadede det, der skete og mine overgrebsmænd fik mig til at ryste af angst, men de sagde at hvis jeg sagde et eneste ord til nogen, ville de gå efter min lillesøster og fortælle min mor at jeg var prostitueret”.

”Nat efter nat blev jeg tvunget til at have sex med adskillige mænd, i ulækre pizzeriaer og i møgbeskidte huse”.

”Jeg må have fået en fortrydelsespille fra en lokal klinik mindst to gange om ugen, men ingen spurgte om noget”.

”Jeg følte mig gravid to gange og to gange fik jeg foretaget abort. Få timer efter den anden abort, tog en af mine overgrebsmænd mig med for at blive voldtaget af adskillige mænd.”

Det værste øjeblik kom lige efter min 16 års fødselsdag, da jeg blev bedøvet af stoffer og massevoldtaget af fem mænd”.

”Nogle dage senere kom lederen af den pædofile ring til mit hjem og sagde, at han ville brænde hele lortet ned til grunden, hvis jeg hviskede så meget som et ord til nogen”.

Vi vil næppe få det fulde omfang af misbruget at vide, netop fordi mange trues til tavshed, som avisen skriver.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE