Nyt

Seks af syv personer som i Sheffield Crown Court den 29. oktober 2018 blev fundet skyldige i 24 seksuelle overgreb mod unge piger i Rotherham.

Tal som mandag er blev offentliggjort af det særskilte britiske kriminalpoliti. National Crime Agency (NCA), viser at det seksuelle misbrug af sårbare unge piger i Rotherham overvejende blev begået af pakistanske mænd, har været af et svimlende omfang.

Flere end 420 personer er under mistanke og efterforskning i forbindelse med grooming-sagerne i tidsrummet 1997–2013 alene i Rotherham, oplyser The Times. 1523 ofre er identificeret.

En NCA-undersøgelse der koster hundrede millioner pund indbefatte 250 tjenestemænd og vil vare frem til 2020. Undersøgelsen hedder Operation Stovewood er i gang med at strafforfølge overgrebsmændene, skriver Andrew Norfolk som er journalisten der har en stor andel for at offentligheden blev opmærksom på sagerne.

I går blev syv personer dømt i den første af 22 delsager. Som vanligt i disse sager handler det om massiv misbrug.

One told a jury that she had sex with “at least 100 Asian men” by the age of 16. Another described a gang-rape by abusers who threatened to abandon her in a forest unless she complied with their demands.

Lured by alcohol, drugs and the “excitement of friendship with older Asian youths”, they were passed between men for sex, including acts “of a degrading and violent nature”. None “had the maturity to understand that they were being groomed and exploited”, believing instead that “sex of some kind or other was a necessary price for friendship”.

NCAs statistik levner ingen tvivl om mønsteret i overgrebene:

Ninety per cent of the 1,523 were white British girls aged 11 to 18. Eighty per cent of the NCA suspects are of Pakistani origin, including six of the seven men convicted yesterday.

Parlamentsmedlem for Labour i Rotherham, Sarah Champion, modtog en række dødstrusler og blev tvunget til at trække sig som skyggeminister for ligestillingsspørgsmål efter at hun i sidste sommer blev ramt af med racismebeskyldninger for at have udtalt at «Storbritannien har et problem med britisk-pakistanske mænd som voldtager og udnytter hvide piger».

ANNONSE

The Times

ANNONSE

Mest læst

De smarte smutter i Sverige