Nyt

 

Regeringen i Norge har varslet udvidede tiltag mod tvangsægteskab nu i «højsæsonen». Hvordan er situationen i et andet naboland, som ligger noget foran os i det flerkulturelle kapløb?

Det yngste registrerede offeret for tvangsægteskab i Storbritannien i 2017 var to – 2 – år. Knap 1200 kvinder og mænd i alle aldre fik hjælp af myndighedernes egen enhed, Forced Marriage Unit (FMU).

Rundt regnet 80 % af dem som fik hjælp, var kvinder under 25 år, mens ca. 20 % var mænd. FMU har siden 2012 registreret mellem ca. 1200 og 1400 tvangsægteskaber hvert år, men understreger at tallene kun genspejler rapporterede, faktiske tilfælde. Mørketallene er sandsynligvis meget større.

FMU skriver tørt i sin årsrapport:

Forced marriage is not a problem specific to one country or culture. Since it was established in 2005, the FMU has handled cases relating to over 90 countries across Asia, the Middle East, Africa, Europe and North America.

In 2017, the FMU handled cases relating to 65 ‘focus’ countries. The top four countries with the highest number of cases in 2017 were:

  • Pakistan – 439 cases (36.7%).
  • Bangladesh – 129 cases (10.8%).
  • Somalia – 91 cases (7.6%).
  • India – 82 cases (6.9%).

The number of cases relating to Pakistan has decreased by almost 8% in comparison to the previous year. The biggest shift has occurred in Somalia, where the number of cases has increased over 100% year-on-year.

FMU blev oprettet i 2005. Om de holder indsatsen på samme niveau hele året, eller reelt tager ekstra forholdsregler nu hvor sommeren står for døren, vides ikke. Spørgsmålet er om den britiske – eller norske – regering besidder virkemidler til bekæmpelse af fænomenet af nævneværdig effektivitet.

ANNONSE

 

ANNONSE