Nyt

 

Fodboldturneringen Gothia Cup har skåret al servering af svinekød til spillere og andre deltagere væk – fordi der kommer mange muslimer til turneringen.

Gothia Cup præsenterer sig som «verdens største og mest internationale fodboldturnering for unge». Turneringen finder sted årligt i Göteborg, og omkring 1.700 hold fra 80 lande deltager.

Endvidere markedsfører turneringen sig som «Et mødested for verdens unge, uanset religion, hudfarve eller nationalitet, med fodbolden som fællesnævner».

Dog virker det som om religion spiller en stor rolle, når det gælder hvad de unge får at spise. Eller snarere: Ikke får at spise.

På Gothia Cups netside har man lagt svar på de almindeligste spørgsmål om turneringen. Et af dem handler om hvilken mad spillerne får serveret: «Hvordan gør jeg opmærksom på, at en spiller af religiøse årsager ikke spiser grisekød?»

Svaret fra Gothia Cup lyder: «Eftersom vi har mange muslimer med i turneringen har vi valgt ikke at servere grisekød. I behøver derfor ikke opføre dette som ”specialmad” eller ”allergimad”.»

Til trods for at spillerne kommer fra hele verden og kan bekende sig til alle mulige religioner, må altså samtlige tilpasse sig det muslimske forbud mod svinekød.

Gothia Cup drives af foreningen BK Häcken, og årets turnering afholdes 15.–21. juli.

Nyheter Idag

 

ANNONSE