Kunstbilde

Anders Monsen Askevold (1834-1900)
Olje på lerret, 47 x 63 cm, privateie.

Den unge Anders Monsens tegnerbegavelse ble tidlig oppdaget, og allerede i 1847 fikk han undervisning i Bergen. I 1855 fikk han mulighet til å reise til Düsseldorf som Hans Gudes privatelev, og deretter som elev i akademiets landskapsklasse. Senere ble det også studieopphold i både München og Paris.

Askevold omtales ofte som ku-maler, og i hans bilder finner vi ofte storfe, for det meste kuer og kalver. Men han gjorde også en god del vestlandske fjord-landskap, der innflytelsen fra Hans Gude er tydelig.

Denne studie er malt i Düsseldorf, og er en del av utvalget ved Grev Wedels moderne og klassiske auksjon den 11, juni. Prisantydningen er NOK 60 – 80 000. Frem til selve auksjonen er det visning hver dag, og dette er en enestående anledning til å få sett bilder som man ellers bare kanskje får se i reproduksjon.

ANNONSE

Katalogen, med bilder og tekniske opplysninger er tilgjengelig på nettet.

ANNONSE

Læs også

Læs også