Nyt

 

SN.dk skriver Kristi Himmelfartsdag, at der var stort fremmøde af danske politikere da der åbnede en ny tyrkisk moske i Roskilde. Både borgmesteren Joy Mogensen fra Socialdemokratiet, den socialdemokratiske folketingspolitiker Mette Gjerskov men også repræsenterer fra Venstre, Konservative og Enhedslisten var til stede.

Borgmesteren hylede og bød moskeen velkommen og påstod islam havde stået for modernitet og oplysning. Hun hævdede også det indiske talsystem var opfundet i islamisk dominerede områder i Mellemøsten. Det var også kun et fåtal af muslimer der bekendte sig til terrorisme og fanatisme ifølge Joy Mogensen fra Socialdemokratiet. Hun stolede på tyrkerne og muslimerne og at de ville arbejde med til at gøre Roskilde til en bedre by.

Biskop Peter Firscher-Møller hævede det ville fremhæve det han kaldte “integrationen” at det vil modvirke parallelsamfund hvis muslimer åbent kan dyrke deres religion.

En af talerne var den tyrkiske ambassadør i Danmark som sagde moskeer, synagoger og kirker havde stået fredeligt ved siden af hinanden i århundrede‐år i Tyrkiet.

SN

 

ANNONSE