Nyt

Den socialdemokratiske kulturminister Joy Mogensen er kommet med sin afgørelse, og hun giver den islamiske burka en tommelfinger op.

Krogerup Højskole i Nordsjælland må godt lade islamister – iført burka – undervise danske højskoleelever.

Kultur- og kirkeminister Joy Mogensen mener ikke: “At de niqab-klædte kvinders tilstedeværelse som midlertidige oplægsholdere i undervisningen på Krogerup Højskole modstrider højskolelovens formål.”

Den ræverøde minister slår fast at: “Skolernes opgave er at viderebringe livsoplysning, folkelig oplysning og demokratisk dannelse.”

Godkendelsen kommer efter flere ugers stormvejr over Krogerup Højskole, der lader gæsteundervisere optræde iført den salafistiske burka. En beklædning man blandt andet kender fra Islamisk Stat og i det religiøse diktatur Saudi Arabien.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt mener ikke, at en kvindefornedrende burka hører til bag katederet på danske højskoler:

“Den største bekymring er, at man byder islamismen med sin kvindeundertrykkelse og totalitarisme, som burkaen understreger, ind på en folkehøjskole,” udtaler Morten Messerschmidt.

Burka-undervisningen kan fortsætte på de danske højskoler og Krogerup Højskole i særdeleshed. Socialdemokratiets minister deler ikke Morten Messerschmidts bekymringer.

Allah er fortsat stor på Krogerup Højskole.

***

Det er ikke første gang, at kirke- og kulturminister Joy Mogensen støtter op om islam. Ministeren stod bag grundlæggelsen af den tyrkiske statsmoske i Roskilde, da hun var borgmester.

Socialdemokratiske Joy Mogensen tog både første spadestik og holdt åbningstale, da præsident Erdogans moske blev indviet på dansk jord i foråret 2018.

Se også
Frankrig: 16-årige Mila truet på livet efter Instagram-video, “… there is nothing but hate in the Koran”

ANNONSE