Nyt

Devin Nunes er leder af efterretningskomiteen i Repræsentanternes hus. Han har presset justitsministeriet og FBI til at afgive forskellige dokumenter. Kongressen har et overordnet ansvar for at føre tilsyn med den udøvende magt og den er Kongressen blevet mere bevidst om under undersøgelserne af Hillary og Trump.

 

Det republikanske flertal i efterretningskomiteen i Repræsentanternes hus konkluderede fredag, at de ikke har fundet tegn på at Trump-kampagnen samarbejdede med russerne for at påvirke valgresultatet.

The Republican-led House Intelligence Committee released its long-awaited report on Russian interference in the 2016 election, concluding that Russia waged a campaign aimed at undermining democratic legitimacy in the U.S. but finding no evidence that Donald Trump or his campaign colluded.

Russernes indblanding gik ud på at sprede splid og forvirring. Rapporten er på hele 253 sider og kom ud i sikkerhedsklareret version, med en masse overstregninger. Komitéformand Devin Nunes sagde, de vil protestere og bede om en ny version.

ANNONSE

The committee concluded that Russia didn’t aim to boost Mr. Trump in particular as part of its influence campaign but rather sought to undermine the legitimacy of U.S. democracy. In addition, the report concludes the campaigns of Mr. Trump and Hillary Clinton both displayed “poor judgment” in their engagement with Russian actors. A summary of the panel’s findings was released in March.

Demokraterne er i mindretal. De har forfattet deres egen rapport på 98 sider, med et helt andet perspektiv.

Men der er ikke megen tvivl om at Republikanerne er gået sejrende ud af det store afgørende spørgsmål: Samarbejdede Trump med russerne? Indtil nu er der ikke kommet et afgørende bevis for det.

GOP-Led House Panel Clears Trump, His Aides in Russia Probe

 

 

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE