Nyt

Devin Nunes er helten i efterretningskomiteen i Repræsentanternes Hus, som ved tålmodighed og stædighed har tvunget FBI og justitsministeriet til at udlevere de dokumenter, som afslører politisk overvågning. FISA-rapporten vil forandre amerikansk historie. Venstrefløjen står på den gale side. 

Efterretningskomiteen i Repræsentanternes Hus stemte mandag aften for at det klassificerede notat om politisk overvågning, som siges at afsløre misbrug af de ministerielle overvågnings love, skal offentliggøres så alle amerikanere kan få lov til at læse det. Afgørelsen blev fortalt til journalisterne af den californiske Repræsentant for Demokraterne Adam Schiff, som kaldte det en trist dag i denne komités historie Afgørelsen er sket på et partipolitisk grundlag..

Demokraterne har hele tiden modsat sig offentliggørelse. Når de er i mindretal og ved at flertallet ville stemme for offentliggørelse, er det risikabelt. Det er som at se bort fra konsekvenserne. Hvordan vil folk reagere når de hører at FBI, det føderale politi, optræder som Hillarys forlængede arm?

ANNONSE

Alle medlemmer af Repræsentanternes Hus har i et par uger kunnet gå til et sikkert rum for at læse rapporten. Næsten ingen demokrat har gjort det, mens republikanerne har stået i kø for at læse den.

Det lyder næsten som om man lukker øjnene og tror, at virkeligheden så forsvinder.

Oppositionslederen Nancy Pelosi sagde i en udtalelse, at Republikanerne i Komitéen ” var skiftet fra farlig uansvarlighed og manglende respekt for vores nationale sikkerhed til et mørklægningens rige” og ”foragt for Justitsministeriets og FBI´s advarsler.”

Norske medier er ikke stort bedre. NTB sendte i går aften en melding ud om at FBIs vicedirektør, Andrew McCabe, måtte gå af. Det var Trumps skyld, fik vi at vide. Han havde drevet hadkampagne. En form for mobning altså.

NRKs Anders Magnus var ikke stort bedre i morges. Heller ikke han kunne gøre rede for, hvad det egentlig handlede om. Han nævnte ikke Steele-rapporten, men sagde at FISA-memoet handlede om Carter Page, som er mistænkt for at være russisk spion. Republikanernes motiv for at offentliggøre er at de ønsker at standse Bob Muellers efterforskning af ”Russia collusion”, ifølge Magnus. Der er hele tiden mørke kræfter på spil. Præsidenten får afsat en FBI-leder og Kongressen spiller hasard med den nationale sikkerhed. Magnus sagde, at det er to virkeligheder som udspiller sig: Fox News lever i en virkelighed og CNN i en anden. Det er rigtigt og Magnus lever i CNNs. Men nu er det sådan, at det er Fox News’ som vinder og det eneste Magnus og CNN formår at sige er, at de andre er dårlige mennesker som snyder.

Justitsministeriet modsætter sig offentliggørelse, anførte Magnus. Ja, det er jo ikke mærkeligt for så vil de blive afsløret. De har modsat sig udlevering af dokumenter i månedsvis. Kun ved at true med at udløse mistillid til Kongressen, fik Devin Nunes udleveret dokumenterne ved hjælp af Paul Ryan. Lige før FISA-rapporten skulle forelægges efterretningskomiteen, troppede Rosenstein op hos Ryan og bad ham om ikke at lægge rapporten frem.

Men toget lader sig ikke standse. Kun formaliteter står i vejen for at rapporten kan blive publiceret. Trump har fem dage tilbage til at bestemme sig, men det er oplagt at han vil have offentliggørelse.

Vi står simpelthen ved begyndelsen af en storvask uden sidestykke. Der burde også have været storvask i mange norske medier. Også her burde mange have fået sparket. NRK tjener ikke længere publikum, men sine egne politiske interesser

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE

Mest læst

Al-Araberlingske