Nyt


En tidligere leder i den tyske migrationsmyndighed (BAMF) er anklaget for at have godkendt 1.200 asylansøgninger, som ikke opfyldte de relevante krav.

Den tyske anklagemyndighed efterforsker en tidligere leder ved BAMF´s kontor i Bremen i Nordtyskland for «organiseret misbrug af asylproceduren». Kvinden mistænkes også for korruption og bestikkelser, oplyser anklagemyndighedens talsperson Claudia Kueck til nyhedsbureauet AFP.

Myndighederne mener at hele 1.200 asylsøgere kan have fået bevilget asyl på fejlagtig vis, og de efterforsker om ansøgningerne blev bevilget i bytte med penge eller andre gaver.

Totalt seks personer er under efterforskning i sagen, og blandt de mistænkte er tre advokater og en tolk. Otte adresser er ransaget i Bremen og Niedersachsen denne uge, blandt dem flere advokatkontorer.

De fleste sager handler om yazidier, en forfulgt minoritet, som er blevet hårdt ramt under ekstremistgruppen IS’ fremtog i Syrien og Nordirak.

Efterforskningen har pågået i månedsvis, og myndighederne har grund til at mene, at visse asylsøgere blev valgt ud og hentet fra andre dele af Tyskland så deres ansøgninger kunne behandles i Bremen. Derefter blev ansøgerne på fejlagtigt grundlag bevilget asyl, ifølge anklagemyndigheden.

ANNONSE

 

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE