Nyt

Stillbillede: Die Welt

 

Skandalerne omkring den føderale tyske migrations- og flygtningemyndighed (BAMF) ser ikke ud til at tage nogen ende – særlig ikke i Bremen, hvor en tidligere leder i myndigheden i perioden 2013–16 anklages for at have godkendt 1200 asylansøgninger, som ikke opfyldte kravene. 

Omfanget ser nu ud til at være større end først antaget. Anklagemyndigheden i Bremen efterforsker flere personer, som er anklaget for at have modtaget bestikkelse fra asylsøgere i forbindelse med uretmæssige godkendelser, skriver det tyske nyhedsmagasin Focus.

En asylsøger har indrømmet, at han betalte en advokat fra Hildesheim 1000 euro, for derefter nogle dage senere at være blevet bevilget flygtningestatus, netop i Bremen. Den omhandlede advokat havde kontakter med den anklagede tidligere leder af BAMF i byen.

ANNONSE

Der Spiegel kan desuden oplyse, at den uregelmæssige asylbehandling i Bremen også medførte asyl til personer som udgør en sikkerhedstrussel, til og med til seriekriminelle. 

Ekstra bekymrende er det at flere af asylsøgerne havde fremvist identitetspapirer som var udstedt i områder, som den Islamske Stat (IS) tidligere kontrollerede i Syrien. Har potentielle terrorister også købt sig til asyl?

Tilliden til BAMF er bristet, mener FDP’s partileder Christian Lindner. De grønnes flygtningepolitiske talskvinde Luise Amtsberg siger, det er hævet over enhver diskussion at asylmyndigheden må reformeres. Men virkeligheden ser de ikke ud til at have ambitioner om grundlæggende at forandre.

 

ANNONSE