Nyt

 

Sverigedemokraterna beholder positionen som Sveriges største parti, selv efter en markant tilbagegang i sidste måling fra YouGov/Metro.

SD går tilbage 2,8 procentpoint sammenlignet med julimålingen, men beholder alligevel føringen med sine 25,7 procent. Derefter følger Socialdemokraterna med 21,2 procent, fulgt af Moderaterna på 15,9 procent.

Både Kristdemokraterna og Miljöpartiet ligger lige under spærregrænsen på fire procent og ville dermed ryge ud af Riksdagen, hvis dette blev valgresultatet. Feministisk Initiativ får 1 procent.

Ifølge Metro viser målingen at vælgermassen bliver stadig mere polariseret. Sverigedemokraterna har nu næsten nøjagtig dobbelt så stor tilslutning som ved forrige valg, og samtidig ligger Vänsterpartiet 4,1 procentpoint højere end valgresultatet i 2014.

– Alla som är besvikna på regeringen går förmodligen inte från Socialdemokraterna till Sverigedemokraterna. Det är väl det som förklarar även Vänsterpartiets framgång, sier statsviteren Marja Lemne til Metro.

Der er syv uger til det svenske valg, som holdes 9. september.

 

ANNONSE