Nyt

– Dette er endnu en god måling for Fremskridtspartiet. Vi oplever stor støtte til Frp.s politik, og det er naturligt at koble noget af dette til situationen omkring Sylvi Listhaug (billedet), siger Frp-leder Siv Jensen.

Frp går frem hele 4,7 procentpoint i en ny meningsmåling. Samtidig rykker partiet Rødt frem et helt procentpoint og havner over spærregrænsen.

Fremskridtspartiet ender på 17,4 procents tilslutning, mens Rødt lander på 4,3 i målingen Norfakta har lavet for Nationen og Klassekampen.

De to partiers fremgang kommer i kølvandet på stormen omkring Sylvi Listhaug. Det var Rødt som fremsatte mistillidsforslag mod den tidligere justitsminister 14. marts. Fem dage senere valgte hun at trække sig efter et voldsomt politisk pres.

– Tør hvor andre tier

Frp-leder Siv Jensen mener det er naturlig at se den voldsomme fremgang i marts på baggrund af Listhaug-slagsmålet.

– Jeg tror de fleste folk mener at vi må kunne snakke om de vanskelige sager. Frp tør hvor andre tier, og vi skal fortsætte med at arbejde for en streng indvandringspolitik, lavere skatter og afgifter, bedre veje, menneskelig ældreomsorg og kortere ventetider i sundhedsvæsenet, siger Jensen til Nationen.

ANNONSE

Rødt-leder Bjørnar Moxnes siger til Klassekampen, at han er sikker på at partiet belønnes for at de turde fremsætte mistillidsdagsordenen.

– Vældig mange har kontaktet os og sat pris på at vi tog det vigtige skridt med at fremsætte mistillidsdagsordenen. Havde vi ikke gjort det, ville Sylvi Listhaug sandsynligvis stadig været minister i dag. Mange er glade for at der er et parti på Stortinget som tør gå foran og udfordre magtpolitikere uanset parti, siger Moxnes.

Andre nær udraderet

I målingen får Miljøpartiet De Grønne en tilslutning på 3,0 procent, nedgang på 0,9 procentpoint, mens «andre partier og lister» afspises med en promille af stemmene – en nedgang på hele 1,6 procentpoint til 0,1 procent.

Fejlmarginerne på målingen ligger i intervallet 0,2 procentpoint for bøtten med andre grupper og lister til 2,5 procentpoint for Højre, som er det største parti.

 

ANNONSE

Mest læst

Dumhedens triumf