Nyt

“Vi må have en samlingsregering med Støjberg, Messerschmidt, Vermund, Jarlov, Vanopslagh og Henriksen.”, skrev en kommentator her på siden tidligere i dag. Sandheden er desværre, at hvis der var valg i dag, så ville kun tre af de nævnte klare skærene. Det strammerflertal højrefløjen er nødt til at sætte sin lid til, omfatter i skrivende stund sølle fjorten mandater. Det er ikke nok til en samlingsregering. Det er ikke nok til en mindretalsregering. Det er noget nær statsgaranti for status quo i forhold til alt væsentligt.

Netavisen Pio jubler over seneste Voxmeter-måling – Ny rekordmåling: Socialdemokratiet alene er større end hele oppositionen.

“Socialdemokratiet står dermed til hele 68 mandater, mens den samlede opposition bestående af Venstre, Dansk Folkeparti og De Konservative står til 66. …

Samlet set, så er der flyttet 13 mandater fra den blå blok og over til den røde, siden valget.

Venstre står til at få opbakning fra 20,9 procent af vælgerne… I denne uge ligger Dansk Folkeparti med 7,2 procent fortsat et stykke under valgresultatet og hvis der var valg i dag, ville Kristian Thulesen Dahl miste yderligere to partifæller i folketingsgruppen.

Hverken Liberal Alliance eller Nye Borgerlige står til at krydse spærregrænsen. Heller ikke Rasmus Paludans parti Stram Kurs, der fortsat er opstillingsberettiget, står til at komme ind.

ANNONSE

Mest læst

Donald Trump er manden