Nyt

 

Det er vanskelig at vide, hvor man skal begynde når man bliver gjort opmærksom på at der i Sverige netop er udgivet en offisiell brosjyre med titlen «Information til dig som er gift med et barn». Her trænger ord som «anstændighed» sig ikke på, til det er følelserne af afmagt og afsky for stærke.

Brochuren er udgivet af Socialstyrelsen og Migrationsverket, og indleder med noget som åbenbart ikke længere er indlysende: «Børneægteskab er forbudt i Sverige.» Så remses det man skulle tro var selvfølgeligheder – selv i Sverige, op:

Det her gælder i Sverige:

  • Alle børn, piger og drenge, har samme rettigheder.
  • Alle, som har indgået ægteskab har ret til skilsmisse, selv om den anden part ikke vil skilles.
  • Sex er frivilligt, også indenfor ægteskabet.
  • Alle skal have mulighed for information om seksuelle forhold og prævention og rettigheder.
  • En pige/kvinde har ret til at få abort, hvis hun vil afslutte en graviditet.
  • Når en person er fyldt 18 år har hun ret til at bestemme over sig selv.

Endnu mere uvirkeligt og provokerende bliver det når man læser videre:

I Sverige er det forbudt at have sex med personer under 15 år. Det gælder selv om I er gift og selvom I har børn sammen.

For her må jo skaden allerede være sket. Uledsagede børn er viet sit eget afsnit:

Socialtjenesten vil måske foreslå, at I ikke bor sammen i en kortere eller længere periode. […] Eftersom børn under 15 år har en absolut ret til beskyttelse mod seksuelle handlinger er det ikke hensigtsmæssigt at I bor sammen, hvis barnet er under 15 år.

ANNONSE

Skal myndighederne «foreslå» at barnet ikke bor sammen med sin overgrebsmand i kortere eller længere tid? Og er det «ikke hensigtsmæssigt» at en pædofil bor sammen med sit offer?

Hanif Bali, Rigsdagsmedlem for Nya Moderaterna, skriver på sin  Facebook-side:

Bemærk, at de fundamentalister, hvis børneægteskaber de svenske myndigheder accepterer, ikke havde fået samme kælne behandling i deres hjemlande. De tilfælde som medierne har gjort opmærksomme på har været syriske statsborgere, endda kusiner og fætre. 14 årige piger er gjort gravide af deres ”ægtemænd”.

I Syrien er straffen for dette 9 års fængsel, tillige med hårdt strafarbejde. I Sverige giver det ret til sociale ydelser.

Forleden gik rigsdagen med Alliansen og SD i spidsen imod regeringen og beordrede den til øjeblikkelig handling. Ellers vælter de regeringen.

Bemærk, hvor kvikt regeringen har ageret når det kommer til at få vedtaget en lov om amnesti for de uledsagede voksendrenge uden asylgrund – men når 14 årige piger bliver voldtaget af deres fætre med familiens samtykke – så går det langsomt.

For en generation siden var det idyller som «Vi på Saltkråkan» og uskyldig humor som Hasse & Tage vi associerede med vort broderfolk på den anden side sundet. Lune, kære brødre og verdens bedste naboland. Hvordan er Sverige havnet der?

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE