Nyt

Billedet: Den nye leder for det konservative parti, Laurent Wauquiez, kræver internering af folk på S-listen og udvisning af dem med dobbelt statsborgerskab. Den norske debat kan blive overhalet af udviklingen på kontinentet. Foto: Philippe Wojazer/Reuters/Scanpix

 

– Jeg beder Emmanuel Macron indstændigt om at lægge sin skyldtunge naivitet bag sig, og endelig tage mod til sig og gribe til de midler, som behøves for at forsvare franskmænd, skriver lederen af Frankrigs konservative parti, Laurent Wauquiez mandag den 26. Marts i et twitt.

Emmanuel Macron erklærede efter terrorangrebet i Trèbes, Aude: «Jeg udtrykker overfor hele nationen min definitive beslutning om at føre krig mod terrorisme.» Waquiez mener imidlertid at præsidentens mål må være at få en ende på terrorismen, dersom han mener sine udtalelser om at sikre borgernes tryghed alvorligt.

ANNONSE

De midler, som er nødvendige, handler om internering af islamister. Især dem, som af sikkerhedsmyndighederne har fået en «S-mappe», altså er registreret som en fare for republikken.

Dette var netop forslaget Waquiez først fremsatte i 2015, og var med til at præsentere som lovforslag i november 2017:

  1. december i fjor blev Laurent Waquiez valgt til leder for Det republikanske Parti, og vil efter al sandsynlighed være den, som udfordrer Emmanuel Macron i 2022.

I kølvandet på terrorangrebet i Aude, Trèbes, hvor fransk-marokkanske Redouane Lakdim myrdede fire franskmænd og sårede yderligere fire, er der blevet sat søgelys på spørgsmålet om man kan og bør udvise franskmænd med dobbelt statsborgerskab, dersom der er fundet grund til at placere dem på S-listen.

Målingen som Document omtalte i går, hvor det fremgik at 95 % af Le Points læsere – et dels konservativt og dels centrumsorienteret magasin – mener, at personer med dobbelt statsborgerskab på S-listen, bør udvises, gik næppe Wauquiez´ opmærksomhed forbi.

Laurent Wauquiez oplevede i februar et nationalt spring i sin popularitet på syv procent til 41 %, men faldt senere samme måned ni procentpoint på grund af, at meget lidt charmerende ord om partikolleger blev optaget og overgivet til pressen.

 

 

Køb Hege Storhaugs bog her!

ANNONSE