Nyt

 

Den dræbte terrorist i Liège, 36 år gamle Benjamin Herman, blev i 2017 sat på myndighedernes liste over sikkerhedstrusler på grund af  mistanker om radikalisme, oplyser den belgiske radio- og tv-station RTBF

Den vanekriminelle mand, som kan være blevet rekrutteret af islamister i fængslet, sad inde på grund af en narkodom, som ville have været udstået i 2020, men var på to dages udgang fra fængslet, da han dræbte tre mennesker tirsdag formiddag. Før han blev skudt af politiet råbte han «Allahu akbar». 

Om hændelsesforløbet skriver NTB:

Manden knivstak mandag to kvindelige politibetjente på Boulevard d’Avroy i centrum af Liège, efter at være blevet standset i en rutinekontrol.

Derefter tog han tjenestepistolerne fra dem og skød og dræbte dem. De to kvinder var 45 og 53 år gamle. Fire andre politifolk blev også skudt og såret, den ene alvorligt.

Manden skød og dræbte også en tilfældig 22-årig som sad i en parkeret bil i nærheden. Han tog derefter ind på en skole og tog en kvindelig rengøringsassistent som gidsel, før han selv blev skudt og dræbt af belgisk specialpoliti.

Et billede af de to døde politikvinder, som er taget af en ukendt fotograf, men hvis detaljer stemmer overens med mindre grufulde pressebilleder fra gerningsstedet, har i løbet af dagen cirkuleret i politisk ukorrekte hjørner af nettet:

ANNONSE

Dette er altså den ublide skæbne, som fra tid til anden rammer mennesker i Vesteuropa på grund af menneskelige sikkerhedstrusler, som får lov til at bevæge sig frit rundt i vores del af verden.

De dræbte politikvinder hedder ifølge den belgiske avis La Dernière Heure Lucile Garcia og Soraya Belkacemi, og den dræbte 22-årige Cyril Vangriecken. Belkacemi efterlader sig to 13 år gamle tvillinger som nu er forældreløse. Deres far, også han var politimand, var allerede død. Garcia var nygift, og Vangriecken var i færd med at afslutte eksamen ved universitetet.

 

ANNONSE