Nyt

I Flandern – den flamsktalende nordlige region i Belgien – ser der ud til at være opstået en militant organisation af unge indfødte, som på mange måder minder om Génération Identitaire (GI).

Den 3. marts gik en bevægelse som kalder sig Schild & amp; Vrienden, eller «værn og venskab», til aktion mod en demonstration for et åbent Europa, som fandt sted ved middelalderslottet Gravensteen i Flanderns næststørste by Gent.

Aktionisterne indtog slottet, fjernede demonstranternes bannere og viste bannere med sine egne budskaber frem, som slog til lyd for sikre grænser. Stuntet blev filmet og redigeret ind i en ganske professionelt lavet video, som gik viralt på YouTube inden den blev fjernet.

ANNONSE

Siden er den imidlertid blevet offentliggjort på ny:

Aktionsformen, hvor man spreder sit budskab fra bygninger, hvor der er langt ned, det være sig fra tage eller broer, kan ikke undgå at give associationer til GI.

Schild & amp; Vrienden præsenterer sig selv i den første video, som er offentliggjort på bevægelsens YouTube-sider:

ARVE Error: Wrapper ID could not be build, please report this bug.

Etter at have vist dystre billeder fra dagens virkelighed, går ordet over til en række personer som taler på bevægelsens vegne akkompagneret af dyster musik – ikke ulige «krigserklæringen» som GI i sin tid offentliggjorde for at profilere sig selv. Et andet fællestræk er, at man træner og marcherer i blå veste; et tredje er bevægelsens symbol, som minder om GI´s i billedlig udformning. Schild & amp; Vrienden må kunne kaldes en kulturel aflægger.

Men de kalder sig altså noget andet, og deres fokus er strengt flamsk snarere end paneuropæisk. Spørgsmålet man må stille sig er i hvilken grad de sociale forhold danner grobund for at unge og konfrontationsvillige indfødte europæere vil blive en politisk faktor som man må tage alvorligt, efterhånden som Europa splittes og segregeres yderligere langs etniske skillelinjer.

Bolden ligger først og fremmest hos den tavse og konfliktsky middelklasse. Vil den fortsætte at lade sig herse med af en politisk klasse som er rede til selvpineri, underkastelse og egen udslettelse, eller vil den vågne op fra sin koma, sætte hælen i og skaffe sig repræsentanter, som varetager dens egne interesser?

Jo længere tid middelklassen bliver liggende i koma, desto mere vil vi se af disse militante unge. Hvis det skulle gå så galt, at Europa får fascismen tilbage, ville det næppe være helt ufortjent, desværre.

 

Område med vedhæftede filer

Se eksempel af YouTube-video Schild & Vrienden defends Gravensteen from open-border activists

 

Schild & Vrienden defends Gravensteen from open-border activists

Se eksempel af YouTube-video Wij zijn Schild & Vrienden

Wij zijn Schild & Vrienden

ANNONSE