Nyt

Migrationens drama fortsætter i Middelhavet, men i det store og hele uden for offentlighedens søgelys.

En pressemeddelelse fra den italienske kystvagt kunne i går aftes oplyse, at 1100 migranter om bord i ti gummibåde og én træbåd, var blevet bragt i sikkerhed i det centrale Middelhav under en operation koordineret af redningscentralen i Roma. Fartøj fra Italiens kystvagt og marine, fra EUNAVFORMED, Frontex og NGO-err deltog i arbejdet, hedder det i den ordknappe melding – som kystvagten heller ikke tweetede om.

1100 mennesker på én dag er et opsigtsvækkende højt antll, men alligevel får sagen forbavsende lidt omtale. Nyhedsbureauet ANSA har gengivet kystvagtens informationer, og det nationale italienske medie RAI kan berette, at NGO-en Open Arms var involveret.

Man spørger for eksempel sig  selv, om migranterne som sædvanlig bliver taget med til Italien, eller om hvorfor bådene ikke blev standset af den libyske kystvagt, og leder forgæves efter svar. Billeder kan man ikke finde. Specialsektionen for migration hos La Repubblica har ikke engang omtalt operationen. De gør ganske enkelt ikke deres arbejde. Hvorfor?

ANNONSE

En AFP-melding publiceret på fransk i Le Figaro og på engelsk hos al-Arabiya opgiver kilden til en notits hos NTB :

Omkring 1100 migranter blev samlet op i Middelhavet onsdag, deriblandt en kvinde, som fødte om bord på en gummibåd.

Det opplyser den italienske kystvagt og frivillige organisationer, som overvåger farvandet mellem Libyen og Italien.

Migranterne blev samlet op fra ti gummibåde og en lille træbåd i en redningsoperation, som blandt andet involverede en båd fra den italienske kystvagt.

Vi er altså i den nok så pudsige situation, at det for Europa så eksistentielle drama, som migrationen udgør, i det store og hele overses af den europæiske offentlighed. Verdensdelen ligger i koma.

 

ANNONSE

2 svar til “1100 migranter samlet op i Middelhavet”

  1. finnaskov@mail.tele.dk siger:

    Det er muligt vi ligger i coma, men vores opvågning bliver lang, pinefuld og modbydelig.

  2. David siger:

    Kunne man måske dreje fokus, og se det her som en opvågning til at vi skal beskytte verdens natur, og ikke udrydde dyrearter i den hast som vi gør nu, der burde jo være beviser nok på vores udryddelsesræs. Hvor fanden er hajerne blevet af i middelhavet?